- Antalya’nın Adı Nereden Geliyor?
- Türkiye’nin En Güzel Yeri Kaleköy (Birinci Bölüm)
- Türkiye’nin En Güzel Yeri Kaleköy (İkinci Bölüm)
- Antalya’nın Güzeli Düden Şelalesi
- Türkiye’nin En Güzel Yeri Kaleköy (Üçüncü Bölüm)
- Türkiye’nin En Güzel Yeri Kaleköy (Dördüncü Bölüm)
- Adrasan Kalkışlı Tekne Turu
- Dünyaca Tanınmış Kaputaş Plajı
- Meis; Kendisi Küçük, Keyfi Büyük Ada
- Kaş’ta Bir Küçük Çakıl Plajı
- Limanağzı Nuri’s Beach
- Antalya’da Bir Konya Mutfağı “TİRİTÇİZADE”
- Bir Antalya Klasiği, Şişçi Ramazan
- Antiphellos Antik Tiyatrosu Gezisi
- Kaş, Antalya’da Bir Yasemindir
- Manavgat Şelalesi’nde Bir Gezi
- Side Antik Kenti Gezisi
- Antalya’nın Tatil Köyü Side Gezisi
- Günübirlik Alanya Gezimiz
- Kurşunlu Şelalesi ve Yeşilin 50 Tonu
- Günübirlik Tazı Kanyonu Gezisi
- Saklıkent Kayak Merkezi-Antalya
- Evdir Han Antalya’da Bir Selçuklu Kervansarayı
- Zeytinpark-Antalya Gezisi
- Patara Antik Kenti ve Patara Plajı
- Olimpos Antik Kenti ve Olimpos Plajı
- Yazın Yaptığımız Adrasan Gezisi
- Dünyanın Ucundaki Gelidonya Feneri
Ne kadar güzel bir plaj değil mi? Kaş ilçesi’nin Kalkan beldesi yakınlarındaki Dünyaca Tanınmış Kaputaş Plajı Avrupa’nın en güzel plajlarından biri.
Likya Yolu üzerinde yapacak şey çok. Diyelim ki Kaş‘a geldiniz ortam değişsin ama denizden de kopmayalım diyorsunuz. Gideceğiniz yer belli. İşte burası Kaputaş Plajı.
Böyle bir yerde olmanın kendisi bile huzur vesilesi. Bu güzide plaj, kum ve çakıl karışımı bir yapıya sahip olmasına rağmen dünyanın en çekici plajları arasında yer alıyor.
Kaş’ta görülecek yerler denince akla ilk gelmesi gereken yerlerden. Dünyanın birçok ülkesindeki Türkiye tanıtımlarında Ölüdeniz ile birlikte görselleri kullanılan plajda yüzmek, ömrünüzde kuşkusuz “iyi ki yapmışım” diyebileceğiniz bir deneyim.
Kaputaş Plajı’na Ulaşım
Plaj, Kaş’tan tam 20 km uzaklıkta. Gitmek isterseniz plaja araba ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken arabayla geldiyseniz arabanızı koyacak bir yer bulmak ki bulamazsınız.
Çünkü daracık yolun kenarlarına ikişerli gidiş geliş araba bırakılınca ortadan sadece bir aracın geçebileceği yol kalıyor. Durduk yerde uzayan kuyruklar ve böyle bir yerde tam bir karmaşa ortamı….
Buraya kesinlikle arabanızla gelmeyin. Çünkü plajdan döndüğünüzde arabanızın çıkışının diğer arabalarca kapatılmış olması çok yüksek bir ihtimal. Bu nedenle 4 kişiyseniz Taksi ile gidip dönmek bence en doğru hareket. (150 TL (2020))
Arabanız yoksa Kaş Otogarı’ndan yaklaşık yarım saatlik bir yolculukla cüzi bir ücret karşılığında ulaşmanız da mümkün.
Kaputaş Plajı
Plaja ulaşabilmek için 187 basamak inmek gerekiyor. Bir de bunun çıkışı var tabii ki…Baştan belirtelim ki spora hazırlıklı olun.
Merak edenlere plaja girişler ücretsiz çünkü burası bir halk plajı.
Burada bir tesis yokken haliyle şezlong veya şemsiye de yoktu. Ancak şimdi Dolayısıyla ücret alınacak bir şeyler de yoktu.
Şimdi ise WC, duş ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanırken şemsiye ve şezlong için 10 TL (2020) alıyorlar. Tabii bulabilirseniz. Malesef talep fazla olunca sezonda yer bulmanız da hayli zor.
Bu nedenle en kötü katlanır sandalyeleriniz yanınızda olsun ki kayaların gölgesinde halka ayrılan küçücük bölümde en azından oturabilin.
Gidecekler için sabah 10-10.30 arası en uygun zaman çünkü saat ilerledikçe çok kalabalık oluyor. Kayaların ve kumun sıcaklığı ile nem de birleşince durduğunuz yerde terlemeye başlıyorsunuz ki bu hiç güzel olmuyor.
En baştan söyleyeyim eğer yolunuz düşerse kesinlikle ağustos gibi yılın en sıcak ayında hele ki öğlen sıcağında gitmeyin yoksa açık tenliyseniz ciddi kavrulursunuz. Şemsiye bile fayda etmez esen sıcak hava bile yakar adamı.
İnanılmaz güzel renkler ve inanılmaz güzel bir deniz. Ancak dalgası ile Patara Plajı’nı aratmıyor. Dalgalarla eğlenmeyi biliyorsanız doğru yerdesiniz.
Deniz bir kaç adımdan sonra derinleşiyor. Bu nedenle küçük çocuklara uygun değil.
Kaputaş Plajı’nda Ne Yenir?
Plajda yemek yiyebileceğiniz tek yer bir belediye işletmesi olan kafe.
Kafenin bünyesinde alkol, fastfood, dondurma tarzı şeyler ucuz fiyata satılıyor ama hamburger, lahmacun, gözleme ve tosttan başka yiyecek bir şey yok ona göre.
Lahmacun 8.5 TL, tost: 13 TL ve Hamburger: 23 TL (2020).
Değerlendirme
Bir konuyu belirtmekte fayda var. Bu başlıkta gördüğünüz eski fotoğrafları buraya ilk geldiğimde 2012 yılında çekmiştim.
O zaman burada hiçbir tesis yoktu. Tuvalet bile yoktu. Şimdi tesis var tuvalet var ancak eski güzellik eski doğallık yok. Keşke hiç bir tesis yapılmasaydı da o güzellik eski haliyle olduğu gibi kalsaydı.
Akşam üstü ya da sabah erken olmak kaydıyla foto severler için ise çok güzel bir sahne. Fethiye, Kaş ya da Kalkan’da tatil yapıyorsanız bir gününüzü buraya ayırabilirsiniz. Buradaki en büyük problemin otopark olduğunu unutmayın. Mümkünse mutlaka taksi ile gelin.
Diğer Antalya ya da Likya Yolu yazılarımıza da bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.