- Ras Muhammed Milli Parkı Dalış Turu
- Şarm El-Şeyh Su Sporları ve Ücretleri
- Sina Çölü’nde Deve Sürüşü
- Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi
- Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir?
- Kış Ortasında Bir Şarm El-Şeyh Gezisi
Bugünkü Mısır’a gerçek kimliğini veren Osmanlı İmparatorluğu olduğu için bir turizm merkezi de olsa Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında bir yazıp neredeyse aynı ağız tadına sahip olduğumuz Mısırlı kardeşlerimizi de yad etmeden geçmek istemedim.
Gerçi biz her şeyi gerçekten severek yedik içtik ama şehrin en önemli özelliklerinden biri sevsek de sevmesek de herkese özgü tatlara sahip olması.
Hele bir de deniz mahsulleri ile aranız iyi ise gerçekten de yaşadınız. Özellikle deniz mahsullerinin sunum fiyatlarını görünce genelde insanımız Yunan Adaları’nı tercih ediyor biliyorum ama buradaki fiyatları görseler bırakın yüzmeyi ya da dalmayı her halde sırf bunun için buraya akın ederler dedim kendi kendime..
Bu nedenle Şarm El-Şeyh‘e gitmek gibi bir niyetiniz varsa uzun da olsa sabırla bu yazımı mutlaka okuyun. Aşağıda topladığım başlıklarda ne yazıyorsam bizzat gittik, yedik ya da içtik. Fotoğraflardan da anlayacaksınız zaten.
Mısır Yemek Kültürü
-Para/Hesap
Mısır’da para birimi Mısır Poundu (E£). Burada ödeyeceğiniz her 1 Mısır Poundu (E£) = 0,36 TL (2019). Hesaplarınızı bu değere göre yapabilirsiniz.
Ülkede 100 € 1777 Mısır Poundu (E£), 100 $ 1613 Mısır Poundu (E£) olarak görülüyor. Tabii ki bu değeri alabileceğiniz tek yer hava alanı. Şehirde ister ATM, ister Döviz Büroları, ister Dükkanlardan olsun %2 daha azını alacağınızı unutmayın.
Mısır, AB ülkeleri ve hatta ülkemize göre oldukça ucuz diyebileceğim bir ülke. Bunu Mısır’ın kalmalı en turistik yeri sayılan Şarm El-Şeyh’de bile hissedebiliyorsunuz. Her zaman her bütçeye uygun yiyecek bir şeyler bulabiliyorsunuz.
Fiyat etkinlik olarak en güzel ürünler kesinlikle deniz mahsulleri. Türkiye’de yiyemeyeceğiniz ne varsa düşünmeden yiyin.
Genel olarak Türkiye’de kuver denince sadece garsonların hizmet bedeli anlaşılıyor burada ise buna hizmet ve yemek öncesi başlangıçları da (% 12) dahil ediliyor. Bu nedenle hesapta bu kalemi görürseniz ve kuveri de yediyseniz bahşiş vermeseniz de olur. Bunun dışında yemek bedeli üzerinden bir de satış vergisi (% 14) alınıyor. Kısaca gelecek hesap menüde hesapladığınız hesaptan % 26 civarında fazla oluyor. Bilin diye yazıyorum sinirlenmeyin sonra…
-Restoranlar
Neredeyse tüm restoranlar saat 13:00’da açılıp gece 01:00’da kapanıyor.
Deniz ürünleri ile aranız iyiyse yaşadınız. Çünkü burada yediklerinizi Türkiye’de bulamazsınız bulsanız da ki çok zor bu fiyatlara kesinlikle bulamazsınız. Restoranların en iyi olduğu alan et, deniz mahsulleri ve mezeler.
Özellikle deniz mahsulleri hem Avrupa’ya hem de ülkemize göre oldukça ucuz sunuluyor. Avrupalıların da Mısır’ı tercih etmesinin sebeplerinden biri bu.
Genelde restoranlarda yemeklerin yanında pilav ve patates kızartması veriliyor. Ispanak yatağını da çoğu yemekte görebiliyorsunuz.
Sanılanın tersine restoranlarda Mısır’a özgü çok fazla şarap ve bira çeşidi göreceksiniz. Şaşırmayın. Bu işlerde de iyiler.
Yeri gelmişken müziklerden de bahsedelim. Eğer gireceğiniz yerde canlı Arap müziği çalıyorsa kaçın. Sabah bile kalktığınızda hala duymaya devam ediyorsunuz.
-Yemekler
Yemekler tat olarak tam olmasa da genel olarak Türk Mutfağına yakın. Osmanlı İmparatorluğu’nun Mutfak Kültürü’nün burada etkileşimini görebiliyorsunuz.
Shavarma (Döner), Torli (Türlü), Şiş Tawuk bazı küçük örnekler.
Benim gördüğüm kadarıyla ana yemekler daha çok dana eti ve tavuk üzerine. Yemekleri destekleyici ürün olarak ise daha çok mercimek, nohut, pirinç, patates, mantar ve ıspanak kullanıyorlar.
Tüm yemeklerde çok fazla baharat var. Zaten baharat tüketimi ve çeşidi de inanılmaz. Ekmek olarak pide yiyorlar ancak lavaş da çok yaygın. Çok fazla tahin tüketimi var.
Neredeyse her yerde her çeşit kebap ve köfte yiyebilirsiniz. Meyve suyu ya da salatasına bayılıyorlar. Özellikle yemekten sonra bizim gibi meyve tüketimi çok yoğun.
Türkiye gibi çok fazla kahve, salep ve çay tüketimi var ancak bahsettiğim çay Rize çayı değil. Habak, Nane Çayı vb. değişik çay anlayışları var. Kahveyi de bizim gibi sade ya da şekerli içiyorlar. Ayrıca sunuma çok özen gösteriyorlar.
Kahvaltı Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir?
Şarm El-Şeyh’de olduğumuz sürece bizdeki gibi kahvaltı ile ön plana çıkan bir yere rastlamadık. Çünkü tüm restoranlar saat 13:00’da açılıyor. Kahvaltımızı otelde yaptık. O da kontinental bir kahvaltı idi.
Bu nedenle bu konuda bir yer tavsiyesi yapmıyorum. Ancak genel olarak otelde gördüğüm kadarıyla kahvaltılarının çok ağır olduğunu daha çok öğle yemeğini andırdığını söyleyebilirim.
Öğle Yemeği Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir?
Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz 1 yer var. Çünkü tüm öğle yemeklerinde sadece Viva Beach’e takıldık. Nedenini okuyunca daha iyi anlayacaksınız.
-Viva Beach
Burayı bulmamız biraz da şans eseri sayılır. Kaldığımız otelin ücretsiz olduğu söylenen plajının tam bir felaket olduğunu görünce bizim kızların yaptığı ufak araştırma sonunda tanıştık Viva Beach ile.
Daha sonra bir iki alternatif denememiz oldu ama nedense koşarcasına geri döndük yapamadık başka mekanda…..
Çünkü gittiğimiz her yerde kişi başı en az 200 E£ isterlerken burada her gün hatırı sayılır bir öğle yemeği yediğimiz için şezlong parası vermedik. Üstelik şezlonglarımız da hep denize nazır en önde hazırlandı. Tabii ki bunların hepsi bizim bu şehri sevmemize büyük katkısı olduğunu düşündüğüm güleryüzlü işletmeci Sameh Elhelw sayesinde oldu.
Buradan o kadar memnun ayrıldık ki bizi her seferinde en iyi şekilde ağırlayan Sameh Elhelw’e teşekkür etmeden şehirden ayrılmak istemedik. Kendisi abisi ile birlikte burayı işletiyormuş daha önce abisinin Milano’da işlettiği restoranda çalıştığı için oldukça geniş bir yemek kültürüne sahip şimdi ise tecrübesini buradaki plaj işletmesine bağlı restoranda konuşturuyor.
Ne yerseniz o tecrübeyi o birikimi görüyorsunuz bu nedenle baştan toptan yazıyorum. Yediğiniz her şeyden zevk alacaksınız ve paranızın hakkını alacaksınız NOKTA.
-Menü
Menüye gelince şehir dışı gezilerimiz hariç bütün gezi boyunca neredeyse her gün burada yediğimiz için neredeyse her şeyi tattık. Bu nedenle gün gün yazmak yerine size direkt yediklerimizi anlatacağım. Ortalama olarak burada 5 kişi yemek harcamamız şezlong, kuver, vergi, içecek ve içkiler dahil günlük 1300-1500 E£ civarında tuttu ki yediklerimize ve yerimize bakıldığında inanın kesinlikle buna değer.
–Başlangıç
Yemek başlangıçlarında genel olarak sarımsakla ovalanmış ve zeytinyağı ve tuzla doldurulmuş ızgara ekmeğinden oluşan Bruschetta Tabağı aldık.
İnanın İtalya’da yediklerimizden daha güzeldi. İlk günler parasını ödesek de (40 E£ ) son günlerde ikram olarak gelmeye başladı.
—Deniz Mahsulleri
Deniz Mahsulleri daha önce söylediğim gibi tartışmasız en başarılı oldukları konu.
Kızarmış Kalamar (90 E£ ) ve Kızarmış Karides (105 E£ ) gerçekten tam da kıvamında.
Burada yediğim başka bir deniz mahsulü de Viva Beach Ispanak Yatağında Kızarmış Levrek. Gerçekten de hayatımda yediğim en güzel tatlardan biriydi (180 E£ ).
İşte size Türkiye’de yiyemeyeceğiniz yeseniz bile ciddi bir ücret ödemek zorunda kalacağınız Kızarmış Yengeç. Yemesi biraz zor olsa da tadılması gereken bir lezzet (105 E£ ) hem de bu fiyata…
Mekanın pizzaları da gerçekten çok güzel. Denediğimiz Deniz Mahsulleri Pizzası (100 E£ ) ve Dört Peynirli Pizza (90 E£ ) malzeme olarak oldukça doyurucuydu. Burada fiyatlara dikkat gördüğünüz gibi normal pizza ile deniz mahsullü pizza arasında neredeyse bir fark yok. Pizzanın zirveye ulaştığı Milano’da böyle bir pizzaya en az 12 €, Türkiye’de en az 50 TL (2019) vereceğiniz düşünüldüğünde aklınıza geldikçe yiyin derim.
—Et Yemekleri
Menüde Afrika Köftesi de görünce denemek istedim tabii ki. Kesinlikle rahatlıkla yiyebileceğiniz bir lezzet (95 E£).
Et yemeklerinde en başarılı bulduğumuz yemek kesinlikle Afrika Bifteği oldu. Harika bir acı biberli gerçek domates sosu ile sunulan et lezzet olarak muhteşem. İlk defa ben denedim, sonraki günler herkesin ana yemeği oldu. Üstelik bu yemeğin yöresel olduğu düşünüldüğünde şehre gelen tüm gezgin arkadaşlarımın nerede olursa olsun mutlaka denemesi gerek (180 E£).
Eğer isterseniz bu yemeğin mantar sosuyla yapılanını da deneyebilirsiniz. O da çok güzel bir tat, fiyatı da aynı (180 E£)
-İçki ve İçecekler
Yemeğimizin yanına genelde içki olarak ise Sameh Bey’in tavsiyesi üzerine yöresel Obelisk Marka Şarap tercih ettik (265 E£).
Obelisk; Mısır’da, çoğu kişi tarafından en iyi şaraplardan biri olarak kabul ediliyormuş. Hatta bir sanat eseri olarak görenler bile varmış.
Yemeğimizin yanına genelde bira olarak ise yine Sameh Bey’in tavsiyesi üzerine yöresel Sakara Marka Bira tercih ettik (70 E£). Bu marka Mısır’da yeni çıkmış ve oldukça tercih ediliyormuş. Hakikaten de içimi bizim Efes Marka’sına çok yakın.
Bunların dışında içki tercih etmeyip kola, soda vb içecek de alabilirsiniz tabii ki (30-50 E£).
Buraya gelmek için Naama Bay sahiline inmeniz ve yaya yoluna girmeniz yeterli. En baştaki beachlerden biri.
Adres: Pedestrians Rd, Qesm Sharm Ash Sheikh, South Sinai Governorate, Mısır, Tel:+20 106 727 7604
Akşam Yemeği Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir?
Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz 5 yer var.
-Fairuz Restaurant
Fairuz Restaurant aslında sadece Şarm El-Şeyh’de değil Dünya’nın çeşitli şehirlerinde şubeleri olan ünlü bir Lübnan restoran zinciri. Burada şubesi 2008 yılında açılmış. Yemekleri tüm Orta Doğu’ya hitap ediyor. Sunulan yemekler de genel olarak bizim ağız tadımıza göre özellikle de et yemekleri ve meze severlerden bahsediyorum.
Fairuz Restaurant, yer olarak da şehrin kalbi diyebileceğim Malek Al Bahrein Caddesi’nin başında bir alışveriş merkezinin üst katında bulunuyor.
2015 ve 2016 yıllarında Sina Yarımadası’nın en iyi restoranı unvanlarına sahip. Tabii ki bu anlattıklarımdan sonra çok pahalı bir yer diyeceksiniz hayır değil belki bir tık pahalı ancak çok pahalı değil.
Restorandan o kadar memnun kaldık ki başka bir akşam yemeğimizi yine burada yedik. Burada daha çok bildiğiniz şeyleri yemenizi tavsiye ediyorum.
-Menü
Menüye gelince iki akşam yemeğini burada yediğimiz ve 5 kişi daha çok tat denemek için farklı seçimler yaptığımız için neredeyse her şeyi tattık. Bu nedenle burayı da gün gün yazmak yerine size direkt yediklerimizi anlatacağım. Ortalama olarak burada 5 kişi yemek harcamamız günlük kuver, vergi, içecek ve içkiler dahil günlük 2000-2500 E£ civarında tuttu ki yediklerimize ve yerimize bakıldığında inanın kesinlikle buna değer.
–Mezeler
Lübnan mutfağının Dünya’da bilinen en önemli lezzeti tartışmasız humus olsa gerek. Biz de tatmadan edemedik (43 E£ ).
Lübnan mutfağının Muhammara anlayışı bizim acılı ezmeye yakın ama güzel (43 E£ ).
Felafel, tüm Orta Doğu’ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemek aslında. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılıyor. Bu değişik lezzeti biz de denedik ancak çok güzel bir tat olduğunu söyleyemeyiz (57 E£ ).
Onlar her ne kadar Warak Inab dese de karşınızda harika tadı ile bir yaprak dolması var (43 E£ ).
Aslında bir Suriye mezesi olan Makdoos küçük patlıcanların içerisine sarımsak, acı kırmızı biber, ceviz ve yağ karışımının doldurulması ile elde ediliyor. Bir tür patlıcan turşusu gibi ancak gerçekten harika bir lezzet (43 E£ ).
–Deniz Mahsulleri
Et ve mezeler daha önce söylediğim gibi tartışmasız en başarılı oldukları konu. Kızarmış Kalamar (150 E£ ) ve Kızarmış Kral Karides (270 E£ ) tek kişiyi doyuracak özellikte ve gerçekten tam da kıvamında. Tüm bunlar da seçiminize bağlı ücretsiz olarak ya kızarmış patates ile ya da Lübnan Salatası ile servis ediliyor. Biz 2 tabak aldığımız için ikisinde de aldık.
Mekanın makarna çeşitleri de gerçekten çok güzel. Denediğimiz Deniz Mahsullü Spagetti (120 E£ ) malzeme olarak oldukça doyurucuydu. Burada fiyatlara dikkat gördüğünüz gibi normal makarna çeşitleri ile deniz mahsullü spagetti arasında neredeyse bir fark yok. Spagettinin zirveye ulaştığı Milano’da böyle bir spagettiye en az 12-14 €, Türkiye’de en az 60 TL (2019) vereceğiniz düşünüldüğünde aklınıza geldikçe yiyin derim.
–Et Yemekleri
Et yemeklerinde en başarılı bulduğumuz yemek kesinlikle dana eti ile hazırlanan Kabsa oldu. Zaten menüde de özel yemek olarak geçiyor. Yemek Basmati Plavı ile servis ediliyor (180 E£).
–İçki ve İçecekler
Yemeğimizin yanına tavsiye üzerine yöresel Omar Khayyam Marka Şarap tercih ettik (330 E£).
Omar Khayyam; Mısır’da, çoğu kişi tarafından şiir ve kadınları seven büyük bir matematikçi ve filozof olarak biliniyor. Bu şaraba da adı verilmiş. Cabernet sauvignon üzümlerinden yapılmış ve et veya makarna yemeklerine uygun, güzel bir sek şarap.
Burada yemeklerin yanında Guawafa içiliyor. Buna tropik bir elma çeşidinin suyu da diyebiliriz. Oldukça sağlıklı olduğu söylenen bu meyve suyunu internette buraya gelenlerin içmeden dönmeyin tavsiyesi üzerine içtik. İnanın bunu niye bu kadar şiddetle tavsiye ettiklerini anlamadık ya da bu işten anlamıyoruz (80 E£).
Bunların dışında içki tercih etmeyip kola, soda vb içecek de alabilirsiniz tabii ki (40-45 E£).
Gelelim tatlı kısmına tabii ki tercihe göre değişir ama belki de şeker kullanmadığımızdan olsa gerek tatlının yanında önce çay istiyoruz.
Onlar da bize yöresel Nane Çayı getirmeyi teklif ediyor. Zaten bölgede genel olarak sevilen bir çay (180 E£).
–Tatlılar
Çay geldikten sonra da Konafa Tatlısı (Künefe) ve değişik olarak da Arapların en sevdiği tatlı olduğu söylenen Om Ali Tatlısı söyledik. Künefeyi başarılı bulduk (135 E£), ancak Om Ali Tatlısı için yemeseniz de olur diyebiliriz (75 E£).
Yeri gelmişken Om Ali Tatlısı’nın bir de hikayesi varmış. Eyyûbî sultanlarından Melik Salih, Ermeni asıllı bir hanımla evlenmiş. Bu hanım 1251 yılında kocasının ölümünden sonra Mısır’da yönetimi ele geçirmiş. Memlûkların da desteği ile tüm kritik makamları adamları ile doldurmuş. Başa geçtiğinin 80. gününde Memlûk beylerinden İzzeddin Aybek ile evlenmiş ve ilk karısı Umm Ali’den boşanmasını istemiş. Kabul etmeyince de İzzeddin Aybek’i öldürtmüş. Bunun üzerine Memlûklar kendisine karşı birleşmiş. İzzeddin Aybek’in Umm Ali’den doğan oğlu da onu öldürmüş ve Kahire Kalesi’nin burçlarından aşağı attırmış. Umm Ali de Kahire halkına Yufka ekmeği, süt ve şekerle yapılan bir tatlı dağıtmış. Bu tatlıya bu gün hala Umm Ali deniyor.
Buraya gelmek için Malek Al Bahrein Caddesi’ne gelmeniz yeterli. Caddenin başında dikkatinizi çekecek…
Çalışma saatleri 13:00-01:00 Int: http://www.fairuzrestaurantsharm.com/
Adres: ش ملك البحرين، خليج نعمة، Sharm Al Shiekh, South Sinai Governorate, Mısır, Tel:+20 69 3604358
-Fares Seafood Restaurant
Fares Seafood Restaurant Şarm El-Şeyh’de ünlü olan bir restoran. Internet sitelerine girerseniz yemek yenecek yerler listesinde mutlaka göreceksiniz.
Adından da anlaşılacağı gibi deniz mahsulleri üzerine çalışıyor. Deniz mahsullerinin tadını çıkarabileceğiniz bir yer yani…
Tabii ki yanında da istemediğiniz kadar harika mezeler… Hangisini seçeceğinizi şaşırıyorsunuz.
Ancak bu restoranı diğerlerinden ayıran en önemli özellik porsiyon üzerine değil kilo üzerine çalışıyor olması. Deniz mahsulleri canavarları nasıl yani? dediğinizi duyar gibiyim. Evet arkadaşlar burada satış kilo ile yapılıyor. 1 kg şundan ızgara yap getir diyorsunuz onlarda gereğini yapıyor. Yanına da istediğiniz mezeleri alıyorsunuz. Fiyatlar ise ne Türkiye ne de Avrupa ile karşılaştırılacak gibi değil. Gelmeyin keyfinize..
Burayı diğerlerinden ayrı tutan ise gördüğünüz her şeyin günlük olması ve sizlerin de cüzdanınıza bakmadan doyana kadar istediğiniz deniz ürünlerini yiyebilmeniz. Tabii ki bu durum tüm ahaliyi buraya çekiyor. Sürümden kazanıyorlar. Tek dezavantajı ise malesef burada içki yok.
Fares Seafood Restaurant, yemeklerinizi yerken şehri yukarıdan seyredebileceğiniz Genena City Alışveriş Merkezi’nin üst katında bulunuyor. Burada yemeğinizi yerken aynı zamanda dansözleri de seyredebiliyorsunuz.
Yani burada yediğiniz her şeyden zevk alacaksınız ve paranızın hakkını alacaksınız NOKTA.
-Menü
Menüye gelince tabii ki deniz mahsulleri. Burada 5 kişi yemek harcamamız abartığımız için kuver, vergi ve içecekler dahil 1150 E£ civarında tuttu ki yediklerimize ve yerimize bakıldığında inanın kesinlikle buna değer.
Biz burada her ne kadar taze balık ve deniz mahsullü kremalı çorba tavsiye edilse de tıkanmamak adına denemedik. Ancak siz bunu mutlaka değerlendirin.
Yemeğin yanına bizi tıkamayacak kadar turşu (15 E£ ) ve şalgam (15 E£ ) aldık.
Geldiğim günden beri her yerde yediğim Makdoos yine masada yerini aldı (25 E£ ).
Kilo ile deniz mahsulleri almak biz de sadece marketlerde ve balıkçıklarda olur. Onlarda da Istakoz bulamazsınız. Biz yapmadık ama burası ilk defa Istakoz, yengeç vb. denemek isteyenler için ideal bir yer. O bile kilo ile satılıyor çünkü..
Biz ise ülkemizde çok fazla ücret ödediğimiz Dev Kalamar (220 E£/Kg) ve Kral Karides’e (500 E£/Kg ) odaklandık. Örneğin ülkemizde marketlerde bile Kral Karides’in 150 TL/KG olduğu düşünüldüğünde aynı fiyata burada kilo ile yemek gerçekten harika oluyor.
Bunların dışında kola, soda vb içecek de cuzi fiyatlarda (15-20 E£).
Buraya gelmek için şehrin her yerinden görülen Genena City Alışveriş Merkezi’nin üst katına çıkmanız yeterli.
Çalışma saatleri 13:00-01:00 Int: http://faresseafood.com/
Adres: Qesm Sharm Ash Sheikh, South Sinai Governorate, Mısır, Tel:+20 69 3663076
-Happy Bombo Italian Cafè
Happy Bombo Italian Cafè, Şarm El-Şeyh’de yemek sonrası hafif bir şeyler içip yerken müzik dinleyip dansöz seyredebileceğiniz bir mekan.
Happy Bombo Italian Cafè, tatlınızı ya da meyve salatanızı yerken şehri yukarıdan seyredebileceğiniz Genena City Alışveriş Merkezi’nin üst katında bulunuyor. Burada aynı zamanda dansözleri de seyredebiliyorsunuz.
-Menü
Çok değişik bir menüsü var. Daha çok meyve üzerine çalışıyor. Her türlü meyve suyu ya da salatası yapılıyor.
Biz burada dondurma (50 E£ ) ve meyve salatası (45 E£ ) aldık. O kadar çok geldi ki bitiremedik.
Buraya manzarası için bile gelinir. Şehrin her yerinden görülen Genena City Alışveriş Merkezi’nin üst katına çıkmanız yeterli.
Çalışma saatleri 13:00-01:00
Adres: Halomy Rd, Qesm Sharm Ash Sheikh, South Sinai Governorate, Mısır, Tel:+20 128 136 2911
-Wanasah Cafe
Malek Al Bahrein Caddesi’nin sonunda bulunan bir açık hava kafesi. Burayı gelmeniz için değil gelmemeniz için yazdım.
Caddede olması bir tarafa akşam 21:00-23:00 arasında Arapça canlı müzik yapılıyor. Sıkıntı şu personel çok eyleniyor gibi görünse de çalınan müzik hiç eğlenceli değil. Sanki bizim meyhane şarkılarının en hızlı nasıl söyleniri gibi bir şey. Bir cümleye en fazla kaç kelime koyulur gibi. Tamamen rahatsız edici…
-Laialy Gece Kulübü
Burası çölün ortasına kurulmuş değişik bir gece kulübü. Sharm El-Şeyh’in çöl tarafında birkaç km ötede bulunuyor.
Tabii ki gece kulübü derken bir diskoyu değil Arap Gecelerine özgü dansların ve şovların sergilendiği bir çadır platform ve çevresini kastediyorum.
Burada gösteriler devam ederken kendi çadırlarınızdan hem yemek yiyip hem de şovları seyredebiliyorsunuz.
Laialy Gece Kulübü’ne Ulaşım, Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi Ücreti, Laialy Gece Kulübü, Sina Çölü’nde Gün Batımı, Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi ile ilgili tüm bilgi ve fotoğrafları Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.
-Hard Rock Cafe Sharm el Sheikh
Şarm bölgesinin en iyi kafesi. Tam merkezi konumda bulunuyor. Ancak Dünya’nın hiç bir yerinde olmayan bir uygulamaya sahip. 21 yaş altı içeri giremiyor.
Hal böyle olunca kafeye de giremedik tabii ki. Sadece dışından fotoğraflar çektirdik.
Sadece dışından fotoğraflar çektirdik. Eğer buraya yolunuz düşerse siz mutlaka bir akşamınızı burada geçirin. hem ortamıyla hem de yemekleri ile çok övülen bir mekan.
Değerlendirme
Şarm El-Şeyh’de Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında yazdığım bu yazıda sizlere önce para/hesap, restoran ve yemek bazında şehirde karşılaşacaklarınızı ve yapmanız gerekenleri özetledim.
Daha sonra da Şarm El-Şeyh’deki deneyimlediğimiz mekan ve tatları öğün bazında aktarmaya çalıştım. Bu kapsamda bu yazının okuyan tüm gezginler için Şarm El-Şeyh özelinde çok yardımcı olacağını değerlendiriyorum.
Şarm El-Şeyh ve çevresi ile ilgili diğer yazılarımız için Şarm El-Şeyh Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.