Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

İşte Benim Gözümdem Tirebolu

Yazı Dizisi : Giresun Gezi Rehberi

Yazar : Emel Karadeniz

Bu yazımla aslında İşte Benim Gözümdem Tirebolu nasıl bir yer görün istedim. Ben aslen Giresun Tirebolu Karaahmetli Köyü’ndenim ancak bugün İstanbul’da yaşıyorum. İş güç derken her zaman gidemiyorum.

Benim yol hikayem 2018 de sevdalanıp ilk kez buraya gitmekle başladı.. Bu yıl ise biraz sevinçli biraz da buruk ayrıldım.

İlçe merkezi, Giresun’un 43 km doğusunda bulunuyor.

Tirebolu Kalesi

Havası sabah kalktığınızda serin öğleden sonra açık veya tam tersi bir iklimi var.. Her an yağabilir yada her an güneş açıp gök kuşağı çıkabilir tadında.. 

Tepelere Çıkarken

Karadeniz insanın misafirperverliğini görmenizi isterim.. Havası sert insani mert güler yüzlü kendilerine has şiveleriyle işte Karadeniz insanı..

Tirebolu

Karadeniz’in maviliği ve yeşilliği arasında tarih kokan ahşap binalarla süslenmiş sokaklarını gezmek ise ayrı bir keyif veriyor..

Ağustos Ayı Fındık Zamanı

Burada Ağustos ayı fındık zamanıdır.

Temmuz ayının sonlarına doğru bahçenin otlarını motorlarla keserler o zaman muhteşem toprak ve yeşillik kokusu insani cezbeder..

Ağustosun 5 inden sonra fındığa başlanır.. İlçeye yüzlerce insan gelir kilometrelerce uzaktan her yöreden, her ilden… Fındık toplarlar..

Karaahmetli Köyü

Ben her sene gitmesem de bu sene gitmek kısmet oldu.. Karaahmetli Köyü ilçe merkezine yarım saatlik mesafe..

Karaahmetli Köyü

Köyümün fındık ağaçlarıyla bezenmiş ihtişamını seyretmeye doyamadığım doğrudur.. Gidip görmek o atmosferi yaşamak oksijenini ciğerlerinize çekmeniz ayrı bir nefes olur..

Karaahmetli Köyü’ne gidip Bedrama Kalesi’ne gitmeden dönülmez kaleye çıkıp Harşıt Vadisi’ni deresini izlemek ayrı bir mutluluktur.. Ayrıca orada yasamak isteyeceğinize eminim..

Tirebolu’da Nerede Kalınır?

Konaklamak isteyenlere çok eski bir otel olan Ayana Otel’de konaklayabilir..Sahibi Tirebolulu olan Ahmet Beyin özel sunumlarıyla personelin canla basla çalışmasıyla keyifli bir gün geçirebilirsiniz..

Tirebolu’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Kalenin Görünüşü

Tirebolu Kalesi restore edilmiş cay içme keyfinizin deniz ve yeşillikle bezenmiş tepesinden bakmak çok keyif verici..

Yusuf’un Yeri
Yusuf’un Yeri

Kalenin altında Yusuf’un Yeri adında denize sıfır ördekler, martılar ve balıklar eşliğinde keyifle yemek yiyebilirsiniz..

Ayana Otel’e 10 dakika yürüme mesafesinde Barabut Pide Evi’ne gidip aksam yemeği olarak pidenin nasıl doğal yapılıp tadını hiç bir yerde bulamayacağınız lezzetini tadabilirsiniz.. 

Tirebolu 42 Çay Evi’nde aksam kalenin muhteşem ışıkları altında dalga sesiyle çayınızı yudumlamak da ayrı bir keyiftir..

Tirebolu’da Alışveriş

Cuma günü kurulan geleneksel pazarımız çok ünlüdür.

Ziyaret edip meyve, mantar, sebze, peynir vb. doğal ürünler ya da örme ipler, bakır ibrikler, tencereler ve pestamellerni satın alabilirsiniz..

Komik Fındıklar

Fındığımız ise bir tanedir. Fiskobirlik olan fındık alım yerinden kavrulmuş ezilmiş çekilmiş.. hatta yağ yapılmış her türlüsünden alabilirsiniz.. Ya da köylerde dallarından yeşil yeşil kopartmanın zevkini yaşayabilirsiniz..

Ben bunların hepsini yaşadım sizlerin de mutlaka bu keyfe ortaklık etmenizi tavsiye ederim.

Tirebolu

Şehrin kalabalığından uzaklaşıp ailece vakit geçirebileceğiniz duygu dolu kemençe sesli muhteşem bir yerdir ama tanımanız için mutlaka bir kaç gün kalmanız gerek..

Exit mobile version