Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Aare Boğazı (Aareschlucht) Gezisi

Yazı Dizisi : İsviçre Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Çiğdem Arslan

Bugünkü yazımın konusu Aare Boğazı (Aareschlucht) Gezisi. Boğaz İsviçre’de Alplerin en büyük vadilerinden Grimsel’den Brienz Gölü’ne kadar uzanan Haslital’de bulunuyor. 

İlk etapta baktığınızda Muğla Fethiye yakınlarında bulunan Saklıkent’i andırıyor. Ancak aralarında çok önemli bir fark var.

Saklıkent belirli bir noktadan sonra bitiyor ve geriye dönüyorsunuz. Yazı konusu boğaz ise adından da anlaşılabileceği gibi 2 taraflı geçiş imkanı olan bir yer.

Oluşumu ise ilginç. Haslital yukarı vadiden aşağı vadiye inen bir yapıya sahip. Bu 2 vadi arasında ise “Kirchet” adı verilen ve kireçtaşından oluşan heybetli bir kaya kütlesi bulunuyor. 

Aare Boğazı (Aareschlucht)

Aare Nehri, 10 binlerce yıl bu kireçtaşı kütleyi aşındırarak haritada da gördüğünüz gibi Meiringen ve Innertkirchen arasında 1.4 km uzunluğunda bir boğaz oluşturmuş. Boğazın bazı yerlerde genişliği 200 m iken bazı yerlerde 1-2 m kadar olabiliyor. 

Aare Boğazı (Aareschlucht)

Boğaz geçilebilir hale ise 1888 yılında getirilmiş. O sene boğazı 12.000 kişi geçmiş. Bugün ise bu sayı senede 100 binlere ulaşıyor. 

Bu muhteşem boğazı ise 45 dk süren bir yürüyüş ile geçebiliyorsunuz. 

Aare Boğazı (Aareschlucht)’na Ulaşım

Buraya gelmek için en kolay ulaşım yolu tren. Interlaken ve Lucerne’den her saat kalkan trenlere binip önce Meiringen’e gelmelisiniz.

Buradan da Meiringen-Innertkirchen Treni ile 2 taraflı boğaza ulaşabilirsiniz. (Meiringen/Innertkirchen Tren Ücreti 3.6 CHF)

Aare Boğazı Haritası

Arabayla geliyorsanız Interlaken yönünde A8 yolu üzerinden Meiringen’e ulaşabilirsiniz.

Adres: CH-3860 Meiringen, Haslital, Bernese Oberland Tel: +41 33971 40 48

Int: https://www.aareschlucht.ch/

Aare Boğazı (Aareschlucht) Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Boğaz 2 taraflı olarak Mayıs sonu açılıyor, Kasımda kapanıyor.

Ziyaret saatleri 08.30-17.30 (18.30 sadece Temmuz ve Ağustos). Temmuz ve Ağustos ayında Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşam aydınlatması yapıldığında 18:30-22:00 arasında Meiringen tarafından girilebiliyor.  

Giriş ücreti kişi başı 9 CHF (6-16 5 CHF)

Eğer bu faaliyeti Reichenbach Şelaleleri ile birleştirirseniz ulaşım dahil kişi başı ücret 16 CHF (6-16 11 CHF)

Exit mobile version