Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yazı Dizisi : Samos Adası Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? konusu yazmaktan oldukça zevk aldığım bir yazı oldu. Eşim ve oğlumla birlikte 5 gün kaldığımız adanın neredeyse her tarafında yemek yeme imkanımız oldu. Hatta bazı mekanları o kadar beğendik ki 2 kez gittik.

Daha önce başka Yunan adalarına da gittiğimiz için adalar yemek kültürüne çok yabancı değiliz. Ancak ilk tespitimiz kuzey adaları ile güney adalarının yemek çeşitliliğinin aynı olmadığı oldu. Bu konuşu aşağıda açacağım zaten.

Gelelim okuyacağınız yazıya…yemek deneyim yazılarımı yazarken bir şeyler kaçırmamak adına internette o şehir, ada, bölge vb. varsa ilk 10 yazıyı şöyle bir okuyorum, göz atıyorum. Artık bu eleştiriye yapmaktan bıktım usandım ama yine yazacağım. Yine kocaman kocaman neredeyse aynı listeler. Sanırsınız çek listesi ya da telefon rehberi…Üstüne de para almışlar.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Oradan buradan kopya çekmeden gittiğiniz yeri, yediğiniz yemeği yazın be kardeşim. Zaten her şeyi yiyemez, her yere gidemezsiniz. Ekonomik durumumuz belli…Ağız tadımız ortada….

Bırakın insanlar sizin listelerinizi değil biraz daha adı sanı duyulmamış ama bir şeyler vaat eden mekanları da görsün, tatları tatsın. Yerken içerken adayı yaşasın. Tatilinden zevk alsın. Bunu beğendim bunu beğenmedim diyebilsin.

Böyle yaptığınızda hem insanları kendinizin bile gitmediği yerlere, yemeklere yönlendiriyorsunuz hem de bilinmezlikleri görme şanslarını da yok ediyorsunuz. Bir de bize şöyle muamele ettiler, böyle terbiyesizlik yaptılar vb.ler  de cabası….ne bekliyorsunuz ki…Doymuş ile doymamış bir olur mu?

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Neyse, biliyorum yazı bayağı uzun ancak aşağıda topladığım başlıklarda ne yazıyorsam eşim ve oğlumla birlikte bizzat gittim, yedim ya da içtim. Siz giderseniz seçim tabii ki sizin ama alınan ders ya da tecrübe bildiğiniz gibi her zaman esastır. Keyifli okumalar diliyorum.

Samos Adası Yemek Kültürü ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

-Para/Hesap

Yunanistan’da para birimi Euro. 1 €: 9 TL (2021) ediyor.

Yemekten sonra gelen fişlerde % 9 ya da % 17 rakamları göreceksiniz. Bu hükumetin satış hizmetinden aldığı KDV. Anladığım kadarıyla % 9 rakamı yiyecekler (lüks restoranlarda % 13) ve % 17 rakamı alkollü olanlar dahil içecekler için geçerli. Ülkemizle karşılaştırılınca buradaki rakam özellikle alkollü içecekler için gerçekten komik kalıyor.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Genel olarak bir karşılaştırma yaparsam Samos Adası, AB sınırları içerisinde olmasına rağmen AB standartlarına göre ucuz diyebileceğim adalardan biri. Güney Avrupa’dan yaklaşık % 50 daha ucuz. Kuzey Avrupa ile karşılaştırmıyorum bile….

Buna karşı çıkanlar olabilir. Buradaki sorun fiyatların yüksek olması değil bizim paramızın değersiz olması…En azından her zaman her bütçeye uygun yiyecek bir şeyler bulabiliyorsunuz. Üstelik buranın bir ada olduğunu da unutmayın.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

İçki dahil kişi başı ortalama 10-15 € bir bedelle karnınızı doyurabilir akşam 20-30 € bir bedelle her yerde harika vakit geçirebilirsiniz. Gerçek şu ki buraya gelen İstanbullu, Ankaralı ya da İzmirli arkadaşlar bundan bir kaç sene öncesine kadar belki Avrupalılardan bile daha fazla para harcıyorlardı. Ancak bugün paramızın değersizleşmesi ile birlikte bu olumsuz yönde etkilendi.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Emin olun bu durumdan ada esnafı da ciddi şekilde etkilendi. Bunu esnaftan kulaklarımla duydum. Çünkü onlar da gördüğünüz gibi bizi bekliyor.

-Restoranlar

Restoranlar genel olarak 11:00 gibi açılıyor. Öğlen arası bir siesta anlayışına rastlamadım. Ekonomik durum sanırım ara dinlenme saatlerini de kaldırmış. Akşam ise saat 23:00 gibi restoranlar kapanıyor. Meyhane ya da eğlence tarzı yerler ise 02:00′ a kadar açık.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Restoranlarda genel olarak insanın içini açacak şekilde rengarenk bir Ege havası hakim. O hava da sizi kesinlikle bir şeyler yemeye içmeye sevk ediyor.

Restoranlarda garsonlar İngilizce biliyor. Diğer taraftan bazı restoranlarda Türkçe bilenler garsonlar da var.

–Kuver

Kuver ile başlayayım. Eskiden adalara geldiğinizde hangi masaya oturursanız oturun başlangıç olarak önce bir şişe su, kızarmış ekmek, tereyağı ve zeytin ya da zeytin yağı servis edilirdi. Yemek sonrasında ise tatlı olarak reçelli keçi yoğurdu ve meyve getiriyorlardı. Bunlar kuverdi ve ücretsizdi.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Kuver

Malesef 5 gün boyunca adada çok değişik yerlerde yemek yememize rağmen sadece 2 yerde önden ekmek ve zeytin yağı servisi ile zeytinli ve domatesli sos servisi yapıldı. Ada zeytinyağı ile ünlü olmasına rağmen durum bu. Ayrıca restoranların çoğu ekmek için cüzi de olsa kişi başı 0,5-0,7 € para alıyor ki bu bana biraz komik geliyor.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Soslar

Muhtemelen olayın ekonomideki geriye gidiş ile ilgili olduğunu değerlendiriyorum. Yani artık kuver denince sadece hizmet bedeli bahşişten bahsedebiliyoruz. Bahşiş olarak ise gönlünüze kalmış tabii ki ama % 10 bir bedel hoş karşılanıyor.

–Yemekler

Kahvaltı menüleri bize yakın olduğu için kahvaltı konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Adanın balı ve reçelleri meşhur. Kahvaltıda mutlaka sorun, bulun ve yiyin. Bu aklınızda olsun yeter. 

Benim gördüğüm kadarıyla ana yemekler daha çok deniz mahsulleri ile domuz ve kuzu eti üzerine. Bu çeşitlerden sonra tavuk ve ürünleri de yeniyor. Yemekleri destekleyici ürün olarak ise daha çok patates, kızartmalar ve cacık kullanıyorlar. Tüm ürünler nerdeyse ada ve çevresinin mahsulü. Doğal olarak her şey çok taze..

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Ada Balıkları

Balık olarak onlar da bizim gibi levrek, çupra, kılıç balığı ve sardalye tüketiyor.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Çevirme

Restoranların en iyi olduğu alan çevirme ve ızgara et ile deniz mahsulleri. Oğlak veya kuzu çevirme, souvlaki (σουβλάκι) denen ızgara çeşitleri, kalamar ve ahtapot seviyorsanız yaşadınız. Çünkü burada yediklerinizi Türkiye’de bulamazsınız bulsanız da ki çok zor bu fiyatlara bulamazsınız.

Et sonrası tavuk ve ürünlerinin tüketimi de yüksek. Adadaki tavuklar organik beslendiği için tadına da yansıyor. Yerken kesinlikle zevk alacaksınız. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Kuzu Çevirme

Mutlaka denemeniz gereken tatlar ise kızarmış/ızgara bütün kalamar, ahtapot ve midye çeşitleri, risotto, oğlak ya da kuzu çevirme ve bizdekine göre tadı daha kremamsı olan Yunan Yoğurdu ile yapılan caciki.

Restoranlarda menüde ev yemeği bazında dolma çeşitleri ile kolokithakia denen çok kızgın yağda una batırılarak pişirilen incecik kabak dilimleri var. Farklı yerlerde deneyip aldığımız sonuç hep aynı oldu. Bu konuda kesinlikle kuzey adalarına göre çok zayıflar. Bu nedenle bu yemekleri yemenizi size tavsiye edemem.

–Salatalar

Yunanlılar da yemeklerinde bizim gibi zeytinyağlı limonlu salatasız yapamıyor. Hatta bazen bizim gibi sadece salata bile yiyorlar. Tek farkımız bizim salatalarımızda peynir kullanmamamız ya da yakıştırmamamız. Onlar ise Feta Peynirini baş tacı yapmışlar. Salata, kızartma, eritme vb. her çeşit kullanıyorlar.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Salata

Göç edenler bu alışkanlıklarını da yanlarında götürmüş. Bugün maalesef bizim güzel salatamız Dünya’ya Yunan Salatası olarak biliniyor. Nepal’den Arjantin’e böyle…Ne yazık değil mi?

–Tatlılar

Tabii ki buraya gelip bir tatlı önerisi yapmak isterdim ancak genel tatlı olarak tatlı anlayışları yoğurt üzeri reçel ya da bal üzerine..

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Dondurma

Bir de bizim diye tutturdukları baklava.. Ancak bunun dışında mutlaka adadaki keçilerin sütünden yapılan dondurmalardan yemenizi öneririm.

–İçecekler

Adanın en güzel taraflarından biri kendi üzümleri ile kendi şarap markalarını sunabilmesi ve bununla da gurur duyması. Her restoranda bu dile getiriliyor ve fiyatlarda ithal Fransız ve İtalyan şarapları ile aynı.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Üzüm Bağları

Ben çok tutmasam da Ada’da yetişen Mikrorogo Moschato Aspro Samos adlı muscat üzümlerinden yapılan tatlı şaraplar revaçta..

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Vakakis Marka Bir Şarap

En tanınmış ürünü Moschato ve Vakakis marka şarap çeşitleri..

Ouzo olarak ne bulursanız için vergi de düşük olduğu için çeşit aramayın hepsi uyar ama….

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Souma

Ada kendi rakısını da üretmiş. Adı Samos rakısı Souma. En önemli özelliği çok sert olması. Aman dikkat. 

…Bira olarak ise Alfa, Fix ve Mythos var bize en yakını Mythos en ideal bira.

Her yerde içilen standart içecek son zamanlarda bizde de moda olan Frappe…

–Yemek-Şezlong İlişkisi

Gelelim diğer önemli bir konuya. Yemek-Şezlong İlişkisi konusu her zaman ülkemizde şikayetçi olduğumuz sizi daha fazla soymak için apaçi mantığıyla yürütülen bir konu.

Burada ise bu konu fiziki zorlamayla barışçıl bir şekilde çözülmüş durumda. Plajlarda genelde sadece işletmenin tesisi olması nedeniyle karnınızı doyurmak için zaten para harcıyorsunuz. Bunu bildiklerinden kimse de sizden şezlong ücreti istemiyor. Bunun dışında da merkezlerdeki plajlarda yemek ya da içecek aldığınız sürece şezlong ücreti alınmıyor. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Frappe

Genel olarak ise hep anlatılan bütün günü de bir frappe ile geçirdik efsanesini artık unutun. Çünkü onlar da çok sık olmamak kaydıyla bir isteğimiz olup olmadığı sorarak yani nazikçe taciz ederek bu işi çözmüş durumdalar.

Marketler

Bir ülkenin ekonomik durumu ile Türkiye’yi karşılaştıracaksanız marketlere bakacaksınız. Ben de yemek kültürü ve malzemesi kapsamında her zaman marketlere uğrar çeşitliliğe ve fiyatlara bakarım.

Ada halkı gördüğüm kadarıyla alışverişini daha çok biz Türklerin de yurt dışında bir türlü çıkamadığı ekonomik market Lidl’dan yapıyor.

Lidl Supermarket

Türkiye’de en büyük sıkıntıyı malesef deniz mahsullerinde yaşıyoruz. Ülkemizde bu tür yiyecekleri sadece zenginler yer algısı oluşturulmuş. Gördüğünüz gibi kocaman ançüez kavanozlarının fiyatı ülkemizdekilerin net yarısı kadar.

Lidl Supermarket

Yine aynı şekilde hem yemeklerde, hem şarap tabaklarında ya da kahvaltıda kullanabileceğiniz kaliteli peynirlerin fiyatı da yine ülkemizdeki muadillerinin yarısı kadar. Peki neden böyle çünkü biz üretemiyoruz ve çok yüksek vergiler var.

Lidl Supermarket
Sıradan Bir Market

Markette gördüğümüz bizimle tek yaklaşık fiyatlar içecek ve bira markalarında oldu. Bunları göstermemin sebebi şu 2 ülkede de ekonomik kriz var ancak onların ortalama maaşları daha yüksekken bizim daha düşük ve fiyatlar da daha pahalı. Üstelik burası bir ada.

Kahvaltı-Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında deneyimlediğimiz hiç bir yer yok. Çünkü kahvaltıyı otelimizde yaptık. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hotel Aegeon

Ancak böyle bir imkanınız olursa adaya özgü reçel ve bal tadımı önceliğiniz olsun. 

Öğle Yemeği-Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz 8 yer var.

-Τέλειον plus (Teleion Plus)

Öğle yemeği bazında ilk deneyimlediğimiz yer adanın merkezi Vathi Sofouli Bulvarı üzerinde bulunan Τέλειον plus. Ne bir büfe ne bir restoran. Burası için adanın aspavacısı dersem sanırım doğru olur. Zaten onlarda kendilerini ızgara evi olarak adlandırmış.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Τέλειον plus (Teleion Plus)

Gördüğüm şey korkunç şekilde paket servis çalıştıkları ve çok tutulduğu. Zaten yorumlara bakarsanız Vathi’deki en iyi souvlaki restoranı olarak gösteriliyor.

–Menü

Daha çok döner çeşitleri ile ızgara çeşitleri ağırlıklı bir menüye sahip. Hem tavuk hem et dönerleri var ve Yunan Döneri adı altında bizim gobit dediğimiz pitalara koyarak satıyorlar. Tabii ki buraya döner yemeye gelmedik. Ancak, souvlaki (σουβλάκι) denen şiş ızgaraları da gözden kaçırmadık. Souvlaki, küçük et parçaları ve ızgara sebzelerden oluşan popüler bir Yunan fast foodu. Tatmadım ancak bizim Adana’nın domuz etinden yapılanı olsa gerek.

Öncelikle ızgara şiş menüleri oldukça büyük bu nedenle gelecek ızgaraların bize göre 2 kişilik olarak düşünün.

Gelelim fiyatlara pita çeşitleri 2-3 €, souvlaki ve burger çeşitleri 6,5-8 €, salata çeşitleri 4,5-6 €, patates kızartması çeşitleri 2,5-4,5 €, 50 mm yerli şarap çeşitleri 3,4-4 €, bira çeşitleri 2,5-3,5 € ve alkolsüz içecekler 1,3-1,5 € aralığında satılıyor.

–Yemekler

Zamanımız çok kısıtlı, karnımız öyle açtı ki en çabuk ne getirilebilir diye sorup menü büyüklüklerine bakmadan hemen bir şeyler söyledik.

Τέλειον plus (Teleion Plus) Tavuk Souvlaki (σουβλάκι κοτόπουλου)

Biz eşimle yemek olarak tavuk souvlaki yani tavuk şiş tercih ettik (7,3 €).

Τέλειον plus (Teleion Plus) Akdeniz Et Burger (μεσογειακό μπιφτέκι κρέατος)

Oğlum ise krem peynir ile sunulan Akdeniz Et Burger (μεσογειακό μπιφτέκι κρέατος) aldı (8,5 €).

Τέλειον plus (Teleion Plus) Salata (ΣΑΛΑΤΕΣ)

Ortaya bir de salata (ΣΑΛΑΤΕΣ) söyledik (5,5 €). İçecek olarak ise kola (1,3 €) ve 1 lt su aldık (1 €).

Tatlar ve sunum muhteşemdi ancak menü o kadar büyüktü ki yemeklerimizi bitiremedik. İnanın belki 1 tavuk şiş menü ile 2 kişi rahatlıkla doyardı.  

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Τέλειον plus (Teleion Plus)

Çok başarılı bulduğumuz bu mekandan bahşiş dahil 35 € ödeyerek ayrıldık. Yemekler gerçekten harikaydı. Ortamı gel geç büfe havasında olmasına rağmen limana bakan yeri itibariyle güzel bir yer. Hem ucuz hem lezzetli ve sağlıklı fast food durağı. Maria adlı harika da bir garsonları var. Bu restoranı herkese tavsiye ediyorum.

Çalışma Saaatleri 10:00-23:59. Buraya gelmek için Sofouli Caddesi’ne girmeniz yeterli. Pythagoras Meydanı’nı geçtikten sonra hemen sağ tarafta yer alıyor.

Adres: Sofouli 25, Samos 831 00, Yunanistan, Tel:+302273027526

-Navagos Beach Bar Paliouri

Öğle yemeği bazında ikinci deneyimlediğimiz yer ünlü Navagos Beach’te bulunan Navagos Beach Bar Paliouri.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Navagos Beach Bar Paliouri

Plajını o kadar çok sevdik ki 2 kez geldik. Dolayısıyla buraya da 2 kez geldik.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Navagos Beach Bar Paliouri

Burası adanın en iyi beach restoranı olarak gösteriliyor. Gerçekten de yer, hizmet, ortam ve kalite olarak bunu hakkettiğini söyleyebilirim.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Navagos Beach Bar Paliouri

Bu restoranda yemek yediğiniz ya da bir şeyler içtiğiniz sürece sürece plajdaki tüm hizmetlerden de ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. İşin en güzel tarafı da bu şartlarda şezlong şemsiye vb. ücreti almamaları..

–Menü

Daha çok deniz ürünleri, burger ve pizza ağırlıklı bir menüye sahip.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Navagos Beach Bar Paliouri

Gelelim fiyatlara ızgara ahtapot, karides ya da kızarmış kalamar çeşitleri 12-14 €, burger çeşitleri 9,5-12 €, makarna çeşitleri 10-13 €, salata çeşitleri 8-10 €, caciki (tzatziki) ya da patates kızartması 4,5 €, adaya özgü şarap çeşitlerinin şişesi 14-18 €, 330 mm bira çeşitleri 3,5-5 €, kahve çeşitleri  2,5-4,5 € ve alkolsüz içecekler 3-3,5 € aralığında satılıyor.

–Yemekler

Yemeğinizi ister plajda ister restoranda alabiliyorsunuz. Bunun seçimi tamamen zevkinize kalmış ancak biz yemekleri restoranda içecekleri plajda almayı tercih ettik.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Navagos Beach Bar Paliouri

İlk gelişimiz kısıtlı zamanda sadece plaja uğrama şeklinde olduğu için sadece frappe keyfi ile kaldı (4 €). İkinci gelişimizde tüm gün plajda olduğumuz için yemeğimizi de burada aldık.

Navagos Beach Bar Paliouri Navagos Burger

Biz eşimle merak edip kendilerinin yaptığı Navagos Burger ısmarladık (9 €). 

Navagos Beach Bar Paliouri Linguini Makarnalı Karides (Γαρίδες Λινγκίνι)

Oğlum ise Linguini Makarnalı Karides (Γαρίδες Λινγκίνι) ısmarladı (12 €). 

Navagos Beach Bar Paliouri Mythos

İçecek olarak da 330 mm Mythos marka bira (3,5 €),  kola (3 €) ve su aldık (1 €).

Harika ambiyans, müzik, yemek ve manzara! Ürünler çok taze ve salatalar ve mezeler mükemmel. Güler yüzlü personel ve mükemmel hizmet!

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Navagos Beach Bar Paliouri

Adada denize girmek için en güzel yerlerden biri olduğu için muhtemelen geleceğinizden bu restoranı da mutlaka planlamanıza alın.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Navagos Beach Bar Paliouri

Çok başarılı bulduğumuz bu mekandan gün boyu harcamalarımız ve bahşiş dahil 60 € ödeyerek ayrıldık.

Çalışma Saaatleri 10:00-23:59. Buraya gelmek için Sofouli Caddesi’ne girmeniz yeterli. Pythagoras Meydanı’nı geçtikten sonra hemen sağ tarafta yer alıyor.

Adres: Navagos Beach Bar, Paliouri 630 85, Yunanistan, Tel:+306976695451

-ΑΗΛΟΝΙΑ

Öğle yemeği bazında üçüncü deneyimlediğimiz yer İdonia’da bulunan ΑΗΛΟΝΙΑ.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Aidonia

Burası Manolates Köyü eteklerinde orman içerisinde bulunuyor. 50 yıllık bir aile restoranı. Hatta biz oraya gittiğimizde 50. yıllarını kutluyor bu sebeple de çok indirimli menüler sunuyorlardı. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? ΑΗΛΟΝΙΑ

Mekan bir taverna. Ancak biz buraya yemek yerine bir şeyler içerek mola vermek amacıyla oturduk.

–Menü

Tam bir eski taverna menüsü diyebilirim. Ana yemekler 8-12 €, meze çeşitleri 2,5 5 €, 50 mm yerli şarap çeşitleri 3,4-4 €, bira çeşitleri 2,5-3,5 € ve alkolsüz içecekler 1,3-1,5 € aralığında satılıyor.

–Yemekler

Biz burada sadece yerel bir şarap ısmarladık. Gördüğünüz 50 mm yerli şaraba da 9 € verdik. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? ΑΗΛΟΝΙΑ

Ormanın içerisinde güzel vakit geçirmek isteyenler için tavsiye edebileceğim bu mekandan diğer içecekler dahil 15 € ödeyerek ayrıldık.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? ΑΗΛΟΝΙΑ

Çalışma Saaatleri 10:00-23:59. Buraya gelmek için Manolates Köyü yoluna girmeniz yeterli. Zaten yanından geçeceksiniz.

-Leon

Öğle yemeği bazında dördüncü deneyimlediğimiz yer Platanos Köyü’nde bulunan Leon. Burası tipik bir köy restoranı. Baştan söyleyeyim. Zamanımız olmadığı için burada yemek yemedik. Ancak restoranı öyle sevdim ki bahsetmeden geçmek istemiyorum.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Leon

Restoran halihazırda Bay Leon, eşi Irene ve çocukları Vasileia ve Angela tarafından aile restoranı olarak işletiliyor. Mekanı 1970 yılında açmışlar. O zamandan beri de ada da tutulan mekanlardan biri olmuş.

Kendileri Türk dostu. Restoranda Türk bayrağı bile asılı. Mekan lezzetlerinin yanında rengarenk ortamı ile de ünlü.

–Menü

Anlatmak yerine menüsünü direkt buraya koydum. Oturup yemek almadığımız için fiyatları yazamıyorum. Ancak geleneksel Yunan yemekleri yiyeceğim diyorsanız işte size en güzel yer.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Leon

Gördüğünüz gibi menüsünde ev yapımı yemekler, ızgara çeşitleri ve yerel her türlü içki bulunuyor. Yok ben yemek yemem derseniz koca çınar ağacının gölgesinde kahvenizi de yudumlayabilirsiniz.

–Yemekler

Biz burada sadece kahve molası verdik. Etrafı seyrettik.  Biz yemedik ama buraya mutlaka bir öğün ayırmanızı tavsiye ediyorum.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Leon

Çalışma Saaatleri 08:00-23:00. Buraya gelmek için Platanos Köyü’ne gelip köyün meydanına yürümeniz yeterli. 

Adres: Plateia, Platanos 832 00, Yunanistan, Tel:+302273039215 

-Restaurant Romeo

Öğle yemeği bazında beşinci deneyimlediğimiz yer ünlü Kampos Beach’in Votsalakia tarafında bulunan Restaurant Romeo.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Restaurant Romeo

Burası da aslen bir plaj restoran ancak buranın farkı çok fazla restoran opsiyonu olması. Plaj çok uzun ve her restoranın da kendi şezlong alanı var.

Bu plaj şimdiye kadar denize girdiğimiz en güzel plaj. Adanın güney tarafında rüzgar almayan bölgede kalıyor. Oldukça da sakin bir plaj. Kendinizi inanılmaz özgür hissediyorsunuz.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Restaurant Romeo

Adada yediğimiz en güzel ve en orijinal yemekleri burada yedik. Gerçekten de yer, hizmet, ortam ve kalite olarak bunu hakkettiğini söyleyebilirim. İşletme sahibi yazıda mekandan ve kendisinden bahsedileceğini duyunca son derece misafirperver davrandı.

Bu restoranda yemek yediğiniz ya da bir şeyler içtiğiniz sürece sürece plajdaki tüm hizmetlerden de ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. İşin en güzel tarafı da bu şartlarda şezlong şemsiye vb. ücreti almamaları..

–Menü

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Restaurant Romeo

Restoran kahvaltı dahil oldukça geniş bir menü ile hizmet veriyor. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Restaurant Romeo

Diğer taraftan öne çıkan ürünü çevirme ve deniz mahsulleri. Adada bu 2 konseptin aynı anada mükemmel olduğu başka bir yer görmedim.

Gelelim fiyatlara olur da kahvaltı edelim sonra denize gireriz derseniz bizim çaylı yumurtalı klasik kahvaltımızı kişi başı 6 € karşılığı alabilirsiniz. Ortaya bir de omlet ekleyelim derseniz o da 4-7 € arasında.

Çorbalar çeşitleri 6-7 €, dolma ya da moussaka vb. ev yemekleri 8-10 €, çevirme porsiyon 14 €, ızgara/kızartma  ahtapot, kalamar, karides çeşitleri 9-13 €, souvlaki çeşitleri 10-12 €, bonfile, pirzola ve biftek çeşitleri 12-14 €, balık çeşitleri 10-12 €, burger çeşitleri 10-12 €, makarna çeşitleri 6-12 €, pizza çeşitleri 8-10 €, salata çeşitleri 6-8 €, cacık (tzatziki) 4 €, patates kızartması 4,5 €,  adaya özgü şarap çeşitlerinin 750 mm şişesi 15-35 €, ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 250 mm Ouzo çeşitleri 7-8 €, 500 mm bira çeşitleri 4-6 €, kahve/çay çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 3 €.

–Yemekler

Bu tür tüm güzel lezzetlerin bir arada olduğu yerlerde mutlaka hepimiz farklı yemekler alıp paylaşmayı tercih ediyoruz. Böylece sevdiğimiz her şeyi aynı anda yemiş oluyoruz. Zevkler de aynı olunca bu hiç sorun olmuyor tabii ki…

Restaurant Romeo Kuzu Çevirme

Ben kuzu çevirmeyi görünce her şeyi unuttum çünkü daha önce kuzey adalarında yemiş ve tadını almıştım. Menüye bile bakmadan ortaya bir porsiyon kuzu çevirme söyledim (14 €).

Restaurant Romeo Izgara Kalamar

Oğlum ise fotoğrafını görüp bütün Izgara Kalamar aldı (11 €). Genelde bizde böyle şeyler olmaz. Ben bu sunumu ilk defa gördüm. Bildiğiniz gibi ülkemizde kalamar sadece kızartılarak sunuluyor. 

Eşim yine çok sevdiği için kendine Linguini Makarnalı Karides (Γαρίδες Λινγκίνι) ısmarladı (12 €). 

Restaurant Romeo Sardalya

Ben yine denemek adına mevsim de uygun olduğu için kendime 1 porsiyon sardalya söyledim (10 €).

Restaurant Romeo Salata

Ortaya da 1 adet Feta Peynirli salata söyledik (6 €). İçecek olarak eşim 500 mm ev yapımı beyaz şarap söyledi (6 €). Biz ise kendimize 500 mm Mythos bira aldık (3 €).

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Restaurant Romeo

Yemekler güzel, çalışanlar ilgili, güler yüzlü ve yardımsever. Adada denize girmek için en güzel yerlerden biri olduğu için muhtemelen geleceğinizden bu restoranı da mutlaka planlamanıza Çok başarılı bulduğumuz mekandan bahşiş dahil 70 € ödeyerek ayrıldık. 

Çalışma Saaatleri 10:00-23:59. Buraya gelmek için Kampos Plajı’nda Votsalakia tarafına gelmeniz yeterli. Votsalakia’daki en iyi restoran olarak gösterildiğinden kime sorsanız gösterir. 

Adres: Kampos Marathokampou 831 02, Yunanistan, Tel: +30 698 063 3775

-College Espresso-Wine Bar

Öğle yemeği bazında altıncı deneyimlediğimiz yer Karlovasi merkezindeki meydanda de bulunan College Espresso-Wine Bar.

Burası da aslen bir gece kulübü ancak gündüzleri atıştırmalık kahve vb. biraz daha soft bir hizmet veren bir kafe. Öğleden sonraları hafiften parti havasına da bürünüyor. Özellikle hafta sonları canlı performanslar yapılıyor ve şehirde yaşayan gençlerin takıldığı bir yer oluyor. Şehre gelip gece takılmak isteyenler için önerebilirim.

–Menü

Gündüzleri daha çok kulüp sandaviç ve salata sunuluyor. Sandaviçler 4,5-6 €, salata çeşitleri 6-8 €,  ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 500 mm bira çeşitleri 4-6 €, kahve/çay çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 3 €.

–Yemekler

Biz burada biraz da akşamdan kalma olduğumuz için çok hafif bir şeyler almayı tercih ettik.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? College Sandaviç

Birer adet College Sandaviç (6 €) ve ortaya da Sezer Salata (6 €) söyledik.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sezar Salata

İçecek olarak da kola aldık (3 €). Başarılı bulduğumuz bu mekandan bahşiş dahil 35 € ödeyerek ayrıldık.

Çalışma Saaatleri 09:30-04:30. Buraya gelmek için şehrin merkezindeki meydana gelmeniz  yeterli. En iyi kulüp olarak gösterildiğinden orada kime sorsanız gösterir. 

Adres: Karlovasi 832 00, Yunanistan, Tel: +30 2273 088250

-Apollon Restaurant

Öğle yemeği bazında altıncı deneyimlediğimiz yer ünlü Kokkari’de bulunan Apollon Restaurant oldu.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Apollon

Burası menüsüne göre taverna, pizzacı ve balık evi olarak geçiyor.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Apollon Restaurant

Kokkari merkezde deniz kenarında harika bir manzaraya sahip. Yemek yerken kendinizi inanılmaz mutlu hissediyorsunuz.

–Menü

Restoran gördüğünüz gibi oldukça geniş bir menü ile hizmet veriyor. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Apollon Restaurant

Çorbalar çeşitleri 4,5-5,5 €, dolma ya da moussaka vb. ev yemekleri 8-10,5 €, şnitzel çeşitleri 9-10,5 €, ızgara/kızartma  ahtapot, kalamar, karides çeşitleri 9,5-16 €, souvlaki çeşitleri 9,5-12 €, bonfile, pirzola ve biftek çeşitleri 10-17 €, balık çeşitleri 8,5-12,5 €, burger çeşitleri 8,5-9,5 €, makarna çeşitleri 6-12 €, pizza çeşitleri 8-10 €, salata çeşitleri 4,5-8 €, caciki (tzatziki) 3,5 €, patates kızartması 3 €,  tatlılar 4-6 €, adaya özgü şarap çeşitlerinin 750 mm şişesi 12-15 €, ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 200 mm Ouzo çeşitleri 7-8 €, 500 mm bira çeşitleri 3-4 €, kahve çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 1 €.

–Yemekler

Tek başıma geldiğim bu mekanda kişisel tercihim yine deniz ürünleri oldu.

Apollon Restaurant Deniz Mahsulleri Tabağı

Denemek amaçlı olarak ve garsonun da tavsiyesi ile günün menüsü olarak sunulan Deniz Mahsulleri Tabağı’ndan aldım (17 €). İçecek olarak da 500 mm Mythos bira aldım (3,5 €).

Malesef tabağın güzel görünümünün tersine kalamarın tadının Restaurant Romeo’da yediğim kalamar ile yakından uzaktan alakası olmadığını söyleyebilirim. Açıkçası kalan malın gelgeç hesabı sunulması gibi geldi. Zaten buraya da daha çok turlara katılan turistleri getiriyorlar. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Apollon Restaurant

Ortamın bütün güzelliğine rağmen yediğim Deniz Mahsulleri Tabağı’nı hiç başarılı bulmadığımı belirtmeliyim. Gelgeç bulduğum mekandan bahşiş dahil 23 € ödeyerek ayrıldım. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Çalışma Saaatleri 12:00-23:59. Buraya gelmek için Kokkari sahilinde liman bölgesine gelmeniz yeterli. 

Adres: Harbour of Kokkari Samos, Kokkari Samos 831 00, Yunanistan, Tel: +30 2273 092774

-Hippy’s Restaurant Beach Bar

Öğle yemeği bazında yedinci deneyimlediğimiz yer Karlovasi’nin batısında ünlü Potami Beach’te bulunan Hippy’s Restaurant Beach Bar.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hippy’s Restaurant Beach Bar

Burası da aslen bir plaj restoran ancak buranın farkı zaten tek restoran opsiyonu olması. Plaj çok uzun ve restoranın da kendi şezlong alanı var.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hippy’s Restaurant Beach Bar

Bu plaj adanın kuzey tarafında kalıyor. Öğlen oldukça sakin bir plaj. Akşama doğru ise dalgalanma başlıyor. Biz oturamadık ama arka tarafta harika bir bahçesi var. İsteyen yemeklerini orada da alabiliyor.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hippy’s Restaurant Beach Bar

Karlovasi’de dekorasyonu da dikkate alındığında orijinal bir ortam olduğunu söyleyebilirim. Deniz taşlıkta olsa harika. Daha çok gençler ve genç hissedenlerin yeri gibi.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hippy’s Restaurant Beach Bar

Bu restoranda yemek yediğiniz ya da bir şeyler içtiğiniz sürece sürece plajdaki tüm hizmetlerden de ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. İşin en güzel tarafı da bu şartlarda şezlong şemsiye vb. ücreti almamaları..

–Menü

Restoran kahvaltı dahil (12,5 €) basit bir bir menü ile hizmet veriyor. 

Sandaviç çeşitleri 4-7,5 €, ızgara/kızartma  ahtapot, kalamar, karides çeşitleri 12-13 €, balık çeşitleri 7-15 €, makarna çeşitleri 7-8 €, salata çeşitleri 4-10 €, patlıcan salatası 4,5 €, saganaki çeşitleri 4-5 €, caciki (tzatziki) 3,5 €, patates kızartması 3 €,  tatlılar 5-6,5 €, ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 250 mm ouzo çeşitleri 7-8 €, 500 mm draft bira çeşitleri 3-3,5 €, majito 8,5 €, kahve/çay çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 1,5 €.

–Yemekler

Hava sıcak, ortam güzel artık gezimizin sonlarındayız yemeği ve denizden yeni çıkmış kurt gibi açız.

Hippy’s Restaurant Beach Bar Izgara Kalamar

Oğlum hiç düşünmeden adada en çok sevdiği yemek olan ve taze yeşillikler ile sunulan bütün Izgara Kalamar aldı (12 €). 

Hippy’s Restaurant Beach Bar Tavuklu Kulüp Sandaviç

Eşim yine çok sevdiği için kendine Tavuklu Kulüp Sandaviç ısmarladı (7,5 €). 

Hippy’s Restaurant Beach Bar Köfte

Ben de denemek adına adada ilk defa menülerde gördüğüm köfteden söyledim (6,5 €).

İçecek olarak ben 500 mm draft bira (3,5 €), eşim 500 mm ev yapımı beyaz şarap, oğlum ise kola (2,5 €) ısmarladık.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hippy’s Restaurant Beach Bar

Plajda da daha çok frappe aldık (2,5 €). Deniz güzel, servis güzel, fiyatlar makul. Tek kusurları cüzi de olsa ekmeği para ile satmaları.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hippy’s Restaurant Beach Bar

Karlovasi’de denize girmek için en güzel yerlerden biri olduğu için muhtemelen geleceğinizden bu restoranı da mutlaka planlamanıza alın.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Hippy’s Restaurant Beach Bar

Köfte hariç çok başarılı bulduğumuz bu mekandan bahşiş dahil 40 € ödeyerek ayrıldık.

Çalışma Saaatleri 10:00-23:59. Buraya gelmek için Potami Plajı’na gelmeniz yeterli. Karlovasi’den yürüyerek 20 dakika. Zaten plajdaki tek restoran olduğundan kime sorsanız gösterir. 

Adres: Παραλία Ποτάμι, Neo Karlovasi 832 00, Yunanistan, Tel: +30 2273 033796

-Poyraz Restaurant

Öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz sekizinci yer Karlovasi’deki Poyraz Restaurant oldu. Buraya adada son akşam yemeğimiz için gelmiştik (Ayrıntılı olarak akşam yemeklerinde okuyacaksınız). Limana yakın olduğu için gemimiz kalkmadan önceki öğle yemeğimiz için de tekrar tercih ettik.

Poyraz Restaurant Dolma

Adadan ayrılmadan geldiğimizden beri bir türlü yemediğimiz için dolma yemek istedik. Eşim ve ben dolma aldık (7,5 €). Oğlum ise Şnitzel (10 €) ve Sezar Salata almayı tercih etti (7 €). Dolmaları çok başarısız bulduk. Bu mekandan bahşiş dahil 35 € ödeyerek ayrıldık. 

Poyraz Restaurant Şnitzel
Poyraz Restaurant Sezar Salata

Çalışma Saaatleri pazartesi hariç 11:30-23:59. Buraya gelmek için Karlovasi Limanı’na gelmeniz yeterli. Mekan, sahilde limana bakar konumda.

Adres: Karlovasi Port, Samos, Yunanistan, Tel:+30 2273 032271

Akşam Yemeği-Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz 5 yer var.

-Chameleon Restaurant Samos

Akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz ilk yer Karlovasi’deki Chameleon Restaurant oldu.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Chameleon Restaurant

Burası için adaya göre oldukça lüks bir modern deniz mahsulleri tavernası diyebilirim. Bazılarına göre adanın en iyi restoranı. Hizmet, lezzet ve fiyatlar da bunu destekliyor zaten. Burada 2 kez yemek yedik ve yemekler ile hizmetten oldukça memnun kaldık.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Chameleon Restaurant

Akşamları mekan bayağı kalabalık oluyor. Edindiğim izlenim şehirde ve adada bir prestij mekanı olduğu. Yani genellikle ciddi sevgililerin geldiği bir yer. 

–Menü

Daha çok deniz mahsulleri ağırlıklı bir menüsü var ancak şarap menüsü bile yemek menüsünden daha zengin. Bunun sebebi şu. Ürünler o kadar taze ki menüyü de günün menüleri şeklinde oluşturuyorlar. Yani gelseniz en fazla 7-8 çeşit yemek var ama her biri şefin sanatı gibi. Bu yüzden de fiyatlarda yemeğe göre değişken ve sabit değil. 

–Yemekler

Biz de menü böyle olunca tahtaya yazılanlar arasından hem sevdiklerimiz hem de garsonun tavsiyesine göre bir seçim yaptık. Yemekleri de herkes farklı bir şey yiyecek şekilde seçtik.

Chameleon Restaurant Ahtapot Güveç (Χταπόδι κατσαρόλα)
Chameleon Restaurant Linguini Makarnalı Midye (μύδια με λιγκουίνι)

Oğlum Ahtapot Güveç (Χταπόδι κατσαρόλα)(9 €) ve Linguini Makarnalı Midye (μύδια με λιγκουίνι) aldı (14 €).

Chameleon Restaurant Safranlı Kalamar Risotto (Καλαμάρι Ριζότο με σαφράν)

Eşim çok sevdiğinden nasıl yaptıklarını merakla Safranlı Kalamar Risotto (Καλαμάρι Ριζότο με σαφράν) tercih etti (13 €).

Chameleon Restaurant Izgara Sardalya (σαρδέλες σχάρας)

Ben kendime yine nasıl yaptıklarını çok merak ettiğim için Izgara Sardalya (σαρδέλες σχάρας) söyledim (7 €).

Chameleon Restaurant Vakakis Pendagrammo

İçecek olarak ise Karlovasi’nin hemen yukarısında yetişen muskat üzümlerinden üretilen bir şişe Vakakis Pendagrammo  (22 €) ve su (1,5 €) aldık.

Fiyatlar biraz yüksek olmakla birlikte yemekler kaliteli içkiler lezzetliydi. Servis hızlı ve garsonlar da güler yüzlü ve ilgiliydiler. Ortama zaten diyecek bir şey yok. Her akşam gitseniz inanın sıkılmazsınız. Hem muhabbet hem lezzet bir arada. Şüphesiz ki Samos Adası’nın en iyi mekanlarından biri. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Chameleon Restaurant

Bu mekandan kuver (1,5 €) ve bahşiş dahil 70 € ödeyerek ayrıldık. Mükemmel servis, personel ve sıcak ortamı nedeniyle bir kere de olsa denemenizi tavsiye ediyorum. 

Çalışma Saaatleri pazartesi hariç 11:00-23:59. Buraya gelmek için tüm şehrin sahilini geçen Kon/nou Kanari Caddesi’ne gelmeniz yeterli. Mekan, sahilde tek başına EKO Benzin İstasyonu’nun karşısında bulunuyor.  

Adres: Kon/nou Kanari, Neo Karlovasi 832 00, Yunanistan Tel:+306977997629

-Sunset Restaurant Samos

Akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz ikinci yer Karlovasi’deki Sunset Restaurant Samos.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sunset Restaurant

Burası için akşam eğlenebileceğiniz güzel bir taverna diyebilirim. Biz buraya kaldığımız otelin teklifi ile önden kayıtlı kişi başı 30 € ödeyerek geldik.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sunset Restaurant

En önemli özelliği Karlovasi’de Yunan Geceleri’nin yapıldığı yer olması ve adından da anlaşılacağı üzere Potami Beach’in hemen üzerinde yemek yerken gün batımını net şekilde takip edebilmeniz.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sunset Restaurant

Edindiğim izlenim şehirde özellikle hafta sonları adada yaşayan Yunanlılar ile adaya gelen Türklerin beraber eğlenip göbek attığı bir yer olması. 

–Menü

Her zevke hitap eden bir menüsü var. Güzel olan tarafı et ve deniz mahsullerinin ada kaynaklı olması. İsterseniz ev yemekleri de yiyebiliyorsunuz.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sunset Restaurant

Geceye katıldığımız için bize 2 seçenekli bir menü teklif edildi. Eğer gece yapılan gün dışında gelirseniz ne yiyeceğinize de doğrudan kendiniz karar verebilirsiniz. Ben yine de sizler için menüye göz attım. Mekanda kahvaltı da var. Omlet çeşitleri 4-8 € arasında.

Yemeklere bakarsak meze çeşitleri 3-5 €, ızgara/kızartma  ahtapot, kalamar, karides çeşitleri 10-12 €, midye çeşitleri 10-13 €, makarna çeşitleri 8-9 €, salata çeşitleri 5-7 €, saganaki 4,5 €, caciki (tzatziki) 3,5 €, patates kızartması 3 €,  Tatlı çeşitleri 4,5 €, adaya özgü şarap çeşitlerinin 500 mm şişesi 12-15 €, ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 250 mm Ouzo çeşitleri 7-8 €, 500 mm bira çeşitleri 3,5-4,5 €, kahve/çay çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 3 €.

–Yemekler

Daha önce yazdığım gibi bize sunulan seçenekler arasından yemeklerimizi seçtik.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sunset Restaurant
Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sunset Restaurant

Ouzo ve mezelerin yanında bir etli bir de balıklı menü aldık. Yemekler nasıl diye sorarsanız eğlence yerlerindeki klasik gelgeç yemekleri diyebilirim.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Sunset Restaurant

Normal zamanda yiyeceğiniz yemeklerin böyle olduğunu düşünmüyorum çünkü internet bu mekan ile ilgili övgülerle dolu.

Bu da normal videoları seyrederken göreceğiniz gibi buraya yemek yemeye değil eğlenmeye geldik.

Buyurun seyredin. Tabak kırma, Ankara havaları, Türkler Yunanlılar hep beraber…

Çalışma Saaatleri pazartesi hariç 09:30-23:59. Buraya gelmek için şehrin doğusunda Potami Beach’e gelmek yeterli. Arabanızı park ederken karşınızda kalacak.

Adres: Karlovasi 832 00, Yunanistan, Tel:+30 2273 034452

-Meltemia Tavern

Akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz üçüncü yer Karlovasi’deki Meltemia Tavern. Burası için son derece klasik ancak bir o kadar da sıcak bir Yunan tavernası diyebilirim. Anema Oteli’nin restoranı olarak çalışıyor. Bazılarına göre adanın en iyi restoranı.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Meltemia Tavern

Özellikle gün batımında denize sıfır harika bir ortam. Hizmet, lezzet ve fiyatlar da bunu destekliyor zaten. Çarşamba ve cuma akşamları canlı müzik de var. Güzel bir gece geçirmek için uygun bir yer.

Akşamları mekan bayağı kalabalık oluyor. Edindiğim izlenim şehirde ve adada sevilen ve tutulan bir  mekanı olduğu. 

–Menü

Daha çok deniz mahsulleri ağırlıklı bir menüsü var. Ancak otel restoranı olması sebebiyle gibi oldukça geniş bir menü ile hizmet veriyor. Ayrıca harika fırsat menüleri de sunuluyor.

Şnitzel çeşitleri 9-10,5 €, ızgara/kızartma  ahtapot, kalamar, karides çeşitleri 8-16 €, souvlaki çeşitleri 9,5-12 €, bonfile, pirzola ve biftek çeşitleri 14-16,5 €, balık çeşitleri 8-12 €, burger çeşitleri 9,5-10,5 €, makarna çeşitleri 6,5-14,8 €, pizza çeşitleri 9-12 €, salata çeşitleri 5-7 €, cacıiki (tzatziki) 3,5 €, patlıcan salatası 4,95 €, saganaki çeşitleri 5,5-6 €, patates kızartması 3,5 €,  tatlılar 4-4,5 €, adaya özgü şarap çeşitlerinin 750 mm şişesi 12,5-20 €, ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 200 mm Ouzo çeşitleri 6-6,5 €, 500 mm bira çeşitleri 3-3,5 €, kahve çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 1,5 €.

–Yemekler

Biz de menü böyle olunca tahtaya yazılanlar arasından hem sevdiklerimiz hem de garsonun tavsiyesine göre bir seçim yaptık. Yemekleri de herkes farklı bir şey yiyecek şekilde seçtik. 

Meltemia Tavern Karışık Deniz Mahsulleri Tabağı (Μικτή πιατέλα θαλασσινών)

Biz garsonumuz Thodor’un da tavsiyesi ile 2 kişilik Karışık Deniz Mahsulleri Tabağı (Μικτή πιατέλα θαλασσινών) aldık (30 €).

Meltemia Tavern Balıkçı Tabağı

Oğlum ise Balıkçı Tabağı dedikleri bir makarna çeşidi aldı (14,8 €). Ortaya da patlıcan salatası söyledik (4,95 €).

Meltemia Tavern Ev Yapımı Beyaz Şarap

İçecek olarak da 500 mm Ev Yapımı Beyaz Şarap (6,5 €), 500 mm Mythos bira (3 €), kola (2,2 €) ve su (1,4 €) aldık.

Fiyatlar biraz yüksek olmakla birlikte yemekler kaliteli içkiler lezzetliydi. Servis hızlı ve garsonlar da güler yüzlü ve ilgiliydiler. Ortama zaten diyecek bir şey yok. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Meltemia Tavern

Bu mekandan kuver (1,5 €) ve bahşiş dahil 70 € ödeyerek ayrıldık. 

Restoranın deniz kıyısında olması, garsonlarının çok güleryüzlü ve samimi olması, yemeklerinin de lezzetli olması bu yeri tercih etmeniz için bence yeterli. Her akşam gitseniz inanın sıkılmazsınız. Hem muhabbet hem lezzet bir arada. Şüphesiz ki Samos Adası’nın en iyi mekanlarından biri.

Meltemia Tavern Thodor

Burayı mükemmel servis, personel ve sıcak ortamı nedeniyle bir kere de olsa denemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle harika servisi ve ilgisi için değerli arkadaşım Thodor’a özellikle teşekkür ediyorum.

Çalışma Saaatleri pazartesi hariç 12:00-23:59. Buraya gelmek için tüm şehrin sahilini geçen Kon/nou Kanari Caddesi’ne gelmeniz ve limana doğru sürmeniz ya da yürümeniz yeterli. Mekan, sahilde tek başına ANEMA Oteli’nin karşısında bulunuyor.  

Adres: 83 Kon/nou Kanari, Karlovasi Samos 832 00, Yunanistan Tel:+302273030990

-La Casa Restaurant

Akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz dördüncü yer Kokkari’deki La Casa Restaurant.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? La Casa Restaurant

Burası için son derece klasik ancak bir o kadar da sıcak bir Yunan tavernası diyebilirim. Özellikle gün batımında denize sıfır harika bir ortam. Hizmet, lezzet ve fiyatlar da bunu destekliyor zaten. Güzel bir gece geçirmek için uygun bir yer.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? La Casa Restaurant

Akşamları mekan bayağı kalabalık oluyor. Edindiğim izlenim şehirde ve adada sevilen ve tutulan bir  mekanı olduğu. 

–Menü

Daha çok deniz mahsulleri ağırlıklı bir menüsü var. 

Çorba çeşitleri 4-6 €, dolma, musakka vb. ev yemekleri 8-8,8 €, şnitzel çeşitleri 9-11 €, ızgara/kızartma  ahtapot, kalamar, karides çeşitleri 8-16 €, souvlaki çeşitleri 9-11 €, bonfile, pirzola ve biftek çeşitleri 9,5-11,5 €, balık çeşitleri 8-12 €, burger çeşitleri 8,5-10 €, makarna çeşitleri 6,5-11,8 €, pizza çeşitleri 8-11 €, salata çeşitleri 4-7,5 €, caciki (tzatziki) 3,8 €, patlıcan salatası 4 €, saganaki çeşitleri 4,5-6 €, patates kızartması 3 €,  tatlılar 4-4,5 €, adaya özgü şarap çeşitlerinin 750 mm şişesi 12,5-20 €, ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 200 mm Ouzo çeşitleri 6-6,5 €, 500 mm bira çeşitleri 3-3,5 €, kahve çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 1,5 €.

–Yemekler

Hem sevdiklerimiz hem de Arnavut garsonumuzun tavsiyesine göre ortaya karışık bir seçim yaptık. 

La Casa Restaurant Ev Yapımı Beyaz Şarap

Önden manzaranın tadını çıkarmak ve hızlı gitmemek adına 500 mm Ev Yapımı Beyaz Şarap (6,5 €), 500 mm Mythos bira (3,8 €), kola (2,2 €) ve 1 litre su (2 €) aldık.

La Casa Restaurant Salata
La Casa Restaurant Yaprak Dolması (Γεμιστά φύλλα)

Yanına da salata (6,5 €) ve Yaprak Dolması (Γεμιστά φύλλα) söyledik (5 €). Bunları gelen acı ve zeytin sosları ile birlikte tükettik.

La Casa Restaurant Vejetaryen Pizza

Daha sonra ise ortaya vejetaryen bir pizza (9,5 €) ve 1 Kokkkari Pizza (10 €) söyledik.

La Casa Restaurant Karides

Daha sonrada kızarmış karides eşliğinde günü bitirdik (16 €)..

La Casa Restaurant Armut Tatlısı

Son olarak da buraya özgü Armut Tatlısı denedik (6 €). Sahil şeridinde hemen hemen fiyatlar aynı. Servis hızlı ve garsonlar da güler yüzlü ve ilgiliydiler. Ortama zaten diyecek bir şey yok. 

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? La Casa Restaurant

Bu mekandan  ve bahşiş dahil 65 € ödeyerek ayrıldık. Lezzetli yemekler, güler yüzlü hizmet ve güzel bir manzara ve çok sayıda seçenek sunan bir restoran. İnternette gördüğüm kadarıyla bazı müşterilere göre Kokkari’deki en iyi restoran. Burayı şehre gelirseniz bir kere de olsa denemenizi tavsiye ediyorum. 

Çalışma Saaatleri pazartesi hariç 11:30-23:59. Buraya gelmek için Kokkari sahiline inip sola doğru yürümeniz yeterli. Mekan, sahilde Samos’un simgesi küçük limana gelmeden karşınıza çıkacak. 

Adres: Πλατεία κοκκάρι, Kokkari 831 00, Yunanistan, Tel:+302273030990

-Poyraz Restaurant

Akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz beşinci yer Karlovasi’deki Poyraz Restaurant.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Adada son akşam yemeğimizi yediğimiz yerin bir Türk restoranı olması benim için de şaşırtıcı oldu. Burası için taverna türü bir deniz mahsulleri restoranı diyebilirim. İşin ilginci Türkçe siparişte verebiliyorsunuz.

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Özellikle gün batımında denize sıfır harika bir ortam. Sakin ve güzel bir gece geçirmek için uygun bir yer.

–Menü

Menüyü elinize aldığınızda hem Türkçe hem Yunanca bir menü görmek gerçekten harika. Daha çok ağız tadımıza uygun menüler var. Benim ise en çok dikkatimi kilo ile satılan kuzu pirzola çekti (25,5). Bence buranın fırsat menüsü de bu.

Dolma, musakka vb. ev yemekleri 7-10 €, şnitzel çeşitleri 9-11 €, ızgara/kızartma  ahtapot, kalamar, karides çeşitleri 9-12 €, midye çeşitleri 9,5 €, balık çeşitleri 8-12 €, köfte 7,5 €, tavuk şiş ve döner 8-8,5 €, makarna çeşitleri 7-7,5 €, pizza çeşitleri 8-11 €, salata çeşitleri 4-7 €, caciki (tzatziki) 3,7 €, kabak kızartması 4,5 €, adaya özgü şarap çeşitlerinin 750 mm şişesi 13,5-14,5 €, ev yapımı 500 mm şaraplar 5-6 €, 200 mm Ouzo çeşitleri 7-8 €, 500 mm bira çeşitleri 4,7-5 €, kahve çeşitleri 1,5-2,5 € ve alkolsüz içecekler 2,5-3 € aralığında satılıyor. Büyük su da 1,5 €.

–Yemekler

Biz de menü böyle olunca tahtaya yazılanlar arasından hem sevdiklerimiz hem de garsonumuzun tavsiyesine göre ortaya karışık bir seçim yaptık. 

Poyraz Restaurant Ev Yapımı Beyaz Şarap

Önden manzaranın tadını çıkarmak ve hızlı gitmemek adına 500 mm Ev Yapımı Beyaz Şarap (6,5 €), kola (2,2 €) ve 1 litre su (2 €) aldık.

Poyraz Restaurant Caciki (Tzatziki)
Poyraz Restaurant Kolokithakia
Poyraz Restaurant Salata

Yanına da Caciki (Tzatziki) (3,7 €), Yunan usulü Kabak Kızartması Kolokithakia (4,5 €) ve salata (6,5 €) aldık.

Poyraz Restaurant Ahtapot Izgara

Eşim ise ekstra olarak Ahtapot Izgara almayı tercih etti (12 €).

Poyraz Restaurant Kuzu Pirzola

Ana yemek olarak da menüde kilo ile kuzu pirzola  satıldığını görünce adanın etleri güzel olduğu için kaçırmadık. 3 kişi doyacağınız bu 1 kg kuzu pirzola tepsisini 25,5 € dan veriyorlar bu arada .

Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Bu mekandan bahşiş dahil 65 € ödeyerek ayrıldık. Lezzetli yemekler, güler yüzlü hizmet ve güzel bir manzara ve çok sayıda seçenek sunan bir restoran. Bir kere de olsa denemenizi tavsiye ediyorum. 

Çalışma Saaatleri pazartesi hariç 11:30-23:59. Buraya gelmek için Karlovasi Limanı’na gelmeniz yeterli. Mekan, sahilde limana bakar konumda.

Adres: Karlovasi Port, Samos, Yunanistan, Tel:+30 2273 032271

Evet dilim döndüğünce 5 gün boyunca yediklerimizi ve mekanlarını değerlendirmelerimle birlikte sizlere aktarmaya çalıştım. Umarım işinize yarar. Ada ile ilgili diğer yazılarımız için Samos Adası Gezi Rehberi‘ne de bakmanızı tavsiye ederiz. Sağlıcakla kalın.

Exit mobile version