Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Votsalakia Kampos Beach

Yazı Dizisi : Samos Adası Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Votsalakia Kampos Beach (Plaża Votsalakia), herkes farklı bir şey söylese de kum plaj arayanlar için bence adanın en güzel plajı. Buraya direkt olarak Kampos ya da Kambos diyenleri de duyacaksınız.

Plaj, adanın güneybatısında Ege Denizi’nin en yüksek dağı olan Kerkis Dağı (1444)’nın eteğinde bulunuyor. Burada turizm seviyesi adanın diğer bazı bölgeleri gibi çok yüksek değil. Burayı güzel yapan da sanırım bu durum.

Öncelikle şunu belirtmeliyim. Burası sadece plajdan ibaret bir yer değil. Ardıl bölgesi bir uzun yol-sahilde yan yana iki köy olan Votsalakia ve Kampos Köyleri. 

Marathokampos

Köyler Marathokampos Belediyesi’ne bağlı. Daha açık yazmak gerekirse Votsalakia ve Kampos sahili, daha yukarıda yer alan Marathokampos merkezi oluşturuyor.

Sahilde çok sayıda restoran ve oteller var. Adanın en güzel et ve deniz ürünlerini burada yedik. Yani harika bir plaj, sakinlik ve yeme içme imkanı arıyorsanız bence buradan daha güzel yer yok.

Votsalakia Kampos Beach Gezisi

Votsalakia Kampos Beach Ulaşım

Birçok ülke ile günlük bağlantısı olan Samos Aristarchos Uluslararası Havaalanı plaj bölgesinin 34 km doğusunda bulunuyor. 

Votsalakia Kampos ile havaalanı arası araba ile 50 dakika. Air Manos Havayolu şirketi her gün Atina’ya ve haftada 2 kez Selanik ile Mikonos ve Santorini Adalarına uçuyor. 

Votsalakia Kampos, araba ile Karlovasi‘ye 19 km (30 dk) , Pythagorion‘a 34 km (1 saat) mesafede bulunuyor. Ancak yolların çok dar olduğunu ve yerli halkın arabaları çok hızlı kullandığını baştan belirteyim.

Sığacık Karlovasi Teknesi

Burada kalacaksanız Karlovasi Limanı’na Sığacık’tan 2 saatte, Pythagorion Limanı’na Kuşadası’ndan 1,5 saatte ulaşılabiliyor. Kuşadası’ndan Pythagorion Limanı’na çarşamba ve cuma günleri 09:00 ve 17:00 saatlerinde feribot seferi yapılıyor. Bilet fiyatları, yetişkin için aynı gün gidiş-dönüş 35 €, tek yön 30 €, dönüşü açık bilet ise 45 €. 6-12 yaş çocuklar 10 € eksik. Sığacık’tan da Karlovasi’ye tarifesi yazın belirlenen seferler yapılıyor. Bilet fiyatları da Pythagorion’a göre biraz fazla oluyor.

Votsalakia KTEL Otobüsleri

Eğer araba kiralamadıysanız malesef toplu ulaşım ile buraya gitmeniz biraz zor. Ada içinde toplu ulaşım yerel KTEL otobüsleri ile sağlanıyor. 

Karlovasi-Votsalakia Sefer Saatleri

En yakın büyük şehir olan Karlovasi-Votsalakia arasında gördüğünüz gibi gün içerisinde karşılıklı çok az sefer yapılıyor. Yolculuk 1 saat sürüyor. Ücret kişi başı 4 €. Plan yapabilmeniz içim ulaşım zaman sefer saatlerini yukarıya koydum. 

Samos Adası’nda Bir Taksi

Bu nedenle taksi ile ulaşımı tercih edin. Adadaki birçok varış noktası için taksi ücretlerinin fiyat listesini tüm duraklarda bulabilirsiniz. Votsalakia Kampos yaklaşık olarak 20-30 € civarında tutar. Bu tüm adada bu şekilde. Kimse kafasına göre ücret isteyemiyor. 

Votsalakia Kampos Beach

Bu yerin tüm konaklama yerleri ve tavernalarıyla birlikte biraz turistik olduğunu düşünmüştüm ama mesela Pythagorion’dan daha sessiz olduğunu gördüm. Konaklama yerlerinin çoğu da oldukça küçük ve samimi.

Votsalakia Kampos Beach

Gerçekten hayran kaldım. Küçük çakıl taşları ve altın rengi kumlarıyla geniş upuzun bir plaj. Kristal berraklığında sularda yüzmek…. 

Plaj, adanın en uzun plajı ünvanına sahip. 3 km boyunca çok az sayıda şemsiye ve şezlong alanları oluşturulmuş. Bunlar da daha çok restoranlara ait. Restoranlardan yiyip içtiğiniz sürece bunları ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Votsalakia Kampos Beach

Çiftler ve aileler için mükemmel bir plaj, birçok yerden çok rahat ve temiz. 

Zaten insanlar buraya dinlenmek, denizin ve kumsalın tadını çıkarmak ve güzel yemekler yemek için gelirlermiş.

Ancak o kadar. Çok sayıda restoran ve plaj barı ile güzel bir yer ama Votsalakia Kampos’da yoğun bir gece hayatı yok.

Platanos Köyü

Buraya gelirken ya da dönerken de mutlaka Platanos Köyü’ne uğrayın. 1555 yılında Fatih Sultan Mehmet’in emriyle Taselya ve Mora’dan adaya getirilen göçmenler havasına suyuna bakıp ilk köylerini Karvounis Dağı eteklerine kurmuş. Detaylı bilgi ve fotoğrafları Platanos, Tarihi Bir Dağ Köyü başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Votsalakia Kampos Beach’te Ne Yenir? Nerede Yenir?

Adadaki en güzel yemekleri tartışmasız burada yedik. Bu nedenle sırf yemek için bile burayı tercih edebilirsiniz.

Votsalakia Kampos Beach’te Ne Yenir? Nerede Yenir? Romeo Restaurant
Votsalakia Kampos Beach’te Ne Yenir? Nerede Yenir? Romeo Restaurant
Votsalakia Kampos Beach’te Ne Yenir? Nerede Yenir? Romeo Restaurant

Ne yiyeceğinizi seçmek için Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Plaj ile ilgili anlatabileceklerim bu kadar. Ada ile ilgili diğer yazılarımız için Samos Adası Gezi Rehberi‘ne de bakmanızı tavsiye ederiz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version