Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Lüleburgaz Green Aquapark

Yazı Dizisi : Tekirdağ Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Sevdiye Yeşil

Size bugün eğlencenin merkezinden MERHABA diyorum. Yeğenlerim Belinay ve Ecrin tamamen eğlence amaçlı bir gün planladılar.

Yaz sıcakları yoğun bir şekilde devam ederken; kendimizi nereye atacağımızı, nasıl serinleyeceğimizi şaşırmış durumdayız. Kızların yaptığı programda bize hem serinletici, hem de eğlenceli göründüğü için keyifle dahil olduk.

Evet! Lüleburgaz Green Aquapark’tayız. Bizimkiler müdavim ama ben ilk defa geliyorum.

Green Aquapark

Bilmeyenler için yazıyorum. Tesis, Lüleburgaz Ayvalı Köyü yolu üzerinde, ayçiçeği tarlalarının arasında 25000 m² büyüklüğü ile Trakya’nın en büyük tesisi.

Parkın Doğası

Tatil köyü tadında olduğunu fark ettiğimde sahibini araştırmaya başladım. Bu eşsiz güzelliği sizlerle de paylaşmak için donelere ihtiyacım vardı.

Sahibi İbrahim Bey ve güzel ailesi ile o esnada tanıştık ve sohbetimizde çok keyifli geçti. Neler yok ki burada, aile üyeleri kendi aralarında görev dağılımı yapmış, işbirliğine hayran olmamak mümkün değil.

İbrahim Bey aslen Trabzonlu, İstanbul’da belli bir süre yaşadıktan sonra buraya yerleşiyor. Lider özelliği var ve öncü olmayı seviyor.

Green Aquapark

1979 yılından itibaren Lüleburgaz’da birçok alanda öncülük yapmış. Bölgedekiler Gokart’ı ilk getiren olarak kendisini tanıyabilir.

Green Aquapark

Kendisi kır düğünlerinin de öncüleri arasında. Aqua Angels, Aqua White ve Aqua Yelken zengin konseptleri ile kır düğünlerinde şık ve kaliteli hizmet veriyor.

Green Aquapark Değişik Oda Konseptleri

Bungolov Evler

Otel bölümü bungolov evlerden oluşuyor ve her bir oda ayrı ayrı tasarlanmış.

Green Aquapark

Happy Hause, Love Hause, Mery Hause, Crazy Hause, Paradise Hause, Organje Hause’dan oluşan odalar ahşap duvarlar ve objeler ile özel tasarlanmış ve İbrahim Beyin elinden çıkmış. İlk defa gördüğüm objeleri incelerken; ‘’Onu ben yaptım’’ demesine şaşırıyorum. Aslında şaşırmamam gerekiyor, sanatkâr yönünü de öğrenmiş oluyorum.

Özel Objeler

Çok yaratıcı olduğunu, nasıl karar verdiğini sorduğumda; ‘’Ben önce hayal ederim, sonra uygularım, bütün işlerimde böyledir’’ diyor. O esnada düşünmeden edemiyorum. Hayal kuruyor muyuz, ya da kaç kişi hayallerini bir adım ileri taşıyabiliyor. Ne güzel, şanslıydı İbrahim Bey, hem de çok şanslı.

Green Aquapark

Odaların kapısında ise Trabzon’un rengârenk lastik ayakkabıları aksesuar olarak kullanılmış. İlginç geliyor bana. Başlıyor anlatmaya; ‘’Eskiden fakirlik vardı, bunları giyiyorduk. Hatta sudan geçerken ayağımızdan çıkarırdık ki ayakkabımız suda kesilmesin diye, ya ayağımız kesilse, ayakkabıdan daha mı değerli ama zaman koşulları bunu yaptırıyordu.’’ O da sembol olarak kapılarda kullanmak istemiş. Ne güzel, çocukluk yıllarının hatırası sürekli görebileceği noktada.

Green Aquapark

Bungolov evlerin arasındaki terasta ahşap bir masaya dut ağacı gölge yapıyor. O an orada konaklama isteğim daha bir arttı. Dalından kopartarak karadut yemenin keyfini deneyimlemelisiniz. Zaten tesiste birçok meyve ağacı var. Trakya’nın verimli toprakları ağaçlara da cömert davranmış ki, üzerindeki meyveler bunu doğruluyor. Doğanın içerisinde eşsiz güzelliğe bakıyoruz, huzurun adresindeydim.

Bir de çok şık bir restoran var tesisin içerisinde. Önce terastan bakıyoruz, mimari yapısı çok değişik. Sekizgen ve her bir köşe üçgen çatıdan oluşuyor. Dış çevresini su kanalı sarıyor. Gerdanlık gibi düşün, diyor İbrahim Bey. O gün açık değildi ama işleyişte yapının etrafında dolaşan su çatının tam ortasına çıkıyor ve tekrar sekizgen çatıdan kanala dönüyor. Şelale tarzı hoş bir görüntü çıkıyormuş ortaya.

Green Aquapark

Bahçesi masalar dışında, yemyeşil ağaçlar, ocakbaşı, bungolov ve kamelyalarla kaplı. Ağaç dallarındaki rengârenk fenerler ve nazar boncukları çok tarz olmuş. Burada da huzuru hissediyorsunuz.

Havuz Bölümü

Green Aquapark

En hareketli bölüm tahmin edersiniz ki havuz oluyor. Yetişkin ve çocuk havuzu olmak üzere 2 havuz var. Havuzda 4 adet yetişkin kaydırağı ve tünel bulunuyor.

Green Aquapark

Uçarcasına hızla aşağı inip serin sulara atlamak adrenalinimizi yükseltiyor. Belinay ve Ecrin defalarca botla tünelden kayarken, bizler için kaydırak yeterliydi.

Green Aquapark

Gürkan kızlarına eşlik ederken, Bahar’la birlikte tercihimizi kayanları izlemekten yana kullanıyoruz. Çılgınca eğlenenleri izlemekte farklı bir keyif oldu.

Green Aquapark

Bu arada dışarıdan yiyecek getirmek yasak. Ama içeride her türlü temiz, lezzetli ve hesaplı yemeği bulabilirsiniz. Hesaplı ve lezzetli oluşunu özellikle yazmak istiyorum. İbrahim Beyle sohbetimiz esnasında yemek olayını da konuştuk. Kendi yemediğimizi mutfağımıza sokmayız diyor ki, deneyimleyen biri olarak lezzetin büyük olduğunu söylemeliyim.

Green Aquapark

Ailece rahat ve eğlenceli vakit geçireceğiniz Green Aquapark’ı günü birlik ya da konaklamalı ziyaret edebilirsiniz. Trakya ve özellikle İstanbul’dan gelenlere tam bir kaçamak.

Ziyaretçilerine şimdiden bol eğlenceler diliyorum.

Exit mobile version