Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Çınar Beach Club

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Çınar Beach Club için Akyaka bölgesindeki en güzel plaj diyebilirim. Internette Çınar Plajı olarak da geçiyor. Bu değerlendirmemi de meşhur Akbük Koyu‘nu ve yakın plajları gördükten sonra yaptım.

Akbük Koyu, bölgede denize girebileceğiniz en güzel yer olarak lanse edilse de malesef insan etkisi ile birlikte değerlendirildiğinde gerçekte böyle değil.

Burası ise giriş ücreti ve seçici davranması nedeniyle hakikaten öne çıkan bir yer. Yiyecek içecek pahalı kabul ama kimine göre soygun yeri deniyor ki ben buna kesinlikle katılmıyorum. Parayı zaten ortama veriyorsunuz.

Çınar Beach Club

Mesela buraya bebekle giremezsiniz ya da damsız da giremezsiniz. Bunu baştan kabul edelim. Burası bir halk plajı değil. Tatilinizi burnunuzdan getirebilecek sorunları baştan çözmüşler. Böyle bakın bence..

Burayı o kadar çok sevdik ki Akbük Koyu’nu beğenmediğimiz için bir gün önce gitmiş olmamıza rağmen bölgedeki ikinci günümüzü de tamamen burada geçirdik. Hatta buraya Akbük’ten koşarak geldik desem abartmış olmam.

Gökova Körfezi

Gelelim bizim ne gördüğümüze. Cam gibi harika bir deniz. Üstelik buraya kadar ulaşan Azmak Çayı sayesinde tuz oranı da oldukça düşük. Kulübü aşağıda detaylı anlatmaya çalışacağım. Kararı da en son siz verirsiniz.

Çınar Beach Club

Çınar Beach Club‘a Ulaşım

Plaj, Ula İlçesi’nin en batı bölümünde Gökova Körfezi’nin kuzeyinde Akyaka’nın batısında yer alıyor. Akyaka‘ya sadece 3 km mesafede bulunuyor. Biz ise buraya biraz daha güneyden Akçapınar‘dan geldik.

Akyaka’dan maden iskelesinden gidiliyor. Ulaşım doğaya nazır harika Gökova manzaraları eşliğinde olmakla birlikte yol çok fazla virajlı ve yer yer oldukça dar. Üstelik tek yön ancak ters yönden araç gelebiliyor.

Plaja girişte otopark yok. Yol da oldukça dar olduğundan imkanınız varsa plaja gelince kapıda arabanızı valeye verin. Onlar bir şekilde arabanız için yer buluyor. Giderken de aynı yerden alıp size teslim ediyorlar. Vale ücreti 20 TL (2021).

Tercih ederseniz buraya toplu ulaşım imkanı yok taksi ile gelmek zorundasınız.

Adres: Akyaka, Atatürk Cd. No:86, 48640 Ula/Muğla Tel: 05324534808

Çınar Beach Club Giriş Ücreti

Kişi başı giriş ücreti şezlong şemsiye dahil 80 TL (2021). İçeride yemek içmek için belirlenmiş bir ücret yok.

Yazının başında da belirttim. Buraya bebekle ya da damsız da giremezsiniz. Gelirken bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Çınar Beach Club

Plaj etrafı yeşil orman ve tepelerle çevrili küçük bir koyda bulunuyor. Doğayla baş başa harika bir ortamdasınız.

Çınar Beach Club

Giriş ücretini ödedikten sonra size gösterilen standart şezlong ve şemsiyeleriniz dışında ekstra bir yerleşim tercihi tamamen size kalmış.

İskele

Bu kapsamda da bir düzen var. Mesela denize bir iskele konumlanmış üzerinde normal minder yataklar var. Normal sponsorlu firma şemsiyeleriyle .. Burada oturmak için kişi başı 250 TL harcama sınırı var (2021).

Ancak plajın her yeri güzel olduğu için buna kesinlikle değeceğini düşünmüyorum. Yani başka bir deyişle sırça köşkte güneşleneceğim diyorsanız yapmanız gereken harcamanız ile birlikte bu tamamen sizin inisiyatifinize kalıyor.

Çınar Beach Club

Azmak Nehri’nin bir kolunu sanırım buraya kadar uzanıyor. İşte bu küçücük dere de çocuklar için çok güzel bir oyun alanı.

Çınar Beach Club

Burada bu suyu kullanarak güzel bir havuz oluşturmuşlar. Kendine güvenen bu havuza giriyor. Kendine güvenen diyorum çünkü gerçekten çok soğuk bir su.

Çınar Beach Club

Gelelim plaja denizin turkuvaz suları gerçekten muhteşem. Hemen derinleşen bir yapısı var bu nedenle yüzmek için de çok uygun. Ancak çocuklar için uygun olmayabilir.

Su Azmak akıntısı nedeniyle oldukça soğuk. Yazın çok sıcak olduğu için ilaç gibi geliyor. Deniz ise taşlık yani deniz ayakkabısına kullanmanızda fayda var.

Çınar Beach Club

İsterseniz ücreti mukabili değişik spor aktiviteleri yapma imkanınız da var.

Çınar Beach Club

En çok denizin içindeki hamakları sevdik. Akşamüstüne doğru hafif rüzgar eşliğinde dalgalar başlıyor. O zaman hamakların keyfi daha da güzel oluyor.

Çınar Beach Club’de Ne Yenir?

Doğal olarak içeriye yiyecek içecek getirilmesi yasak. Yemeğinizi yukarıda bahsettiğim havuz başında alabiliyorsunuz. İşletmeciler gayet iyi. Menüsü de bana göre yeterli çeşitlilikte.

Çınar Beach Club

Fiyatlar tabii ki her bütçeye göre değişir. Biz buraya geldiğimiz 2 günde de pizza koladan oluşan standart 3 kişilik menüye yaklaşık 240 TL (2021) ücret ödedik.

Çınar Beach Club Menü 2021
Çınar Beach Club Menü 2021

Değerlendirme yapabilmeniz için 2021 yiyecek içecek menüsünü buraya bırakıyorum.

Çınar Beach Club

Pizzalar gayet kaliteli ve doyurucu idi. Bence büyük şehirlerde gittiğiniz lüks restoran ücretleri ile aynı.

Zaten başta da belirttiğim gibi tüm ücretleri ortama veriyorsunuz. Çalışanlar sağ olsunlar çok ilgili nazikler. Çok hızlı, saygılı ve yardımseverler. Bu çerçevede bence Akyaka bölgesinde denize girilebilecek en iyi yer olduğunu söyleyebilirim. Burayı kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.

Diğer Akyaka Gezisi ve Muğla yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version